Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:06 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Placinta cu mere

ro

15 Feb, 2017 08:25 5468 Marime text



Timp de vara, vreme de toamna, nostalgica…arome fine de mar, scortisoara merg la unison cu ploaia ce ne-a tinut in casa.

Citeşte şi Prajitura cu nuca si ciocolata- „Vis” sau „Day Dreaming”

De mic copil am adorat placinta cu mere.  Aceasta reteta o am de cand eram prin liceu de la o vecina. Multumesc, Suzana! Vreau sa va spun ca este cel mai bun si fraged aluat, perfect pentru placinta sau cornulete umplute.

Aluat

Ingrediente aluat

  • 2 linguri otet
  • 2 linguri zahar
  • ½ lingurita sare
  • Apa minerala rece
  • 19-20 linguri de faina tip 550 (sau puteti folosi aceasta faina ori faina de casa)
  • Untura topita
  • 150 grame untura la temperatura camerei pentru uns aluatul

Umplutura

Ingrediente

  • 50 grame unt
  • 6 mere mari
  • 150 grame de zahar sau mai mult daca merele nu sunt foarte dulci
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat bourbon (acest zahar vanilat, am spus de mai multe ori de ce nu recomand zaharul vanilinat de tipul acesta)

Modul de preparare îl puteţi găsi pe alinacuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii