Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:03 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LauraAdamache.ro Placintă la tigaie cu carne și ciuperci

ro

08 Jul, 2015 00:00 3251 Marime text



Nu stiu cat de mult iubiti voi placintele, dar eu le ador, placinta cu carne fiind preferata mea. Astazi va propun o reteta simpla simpla si rapida, perfecta pentru zilele calde de vara. Spun asta pentru ca spre deosebire de placinta clasica, aceasta se prepara la tigaie. Aluatul placintei cu carne si ciuperci se face foarte rapid, in maxim 6 minute. Puteti sa o incercati cu o alta umplutura, de exemplu cascaval si felii de prosciutto cotto sau sunca de Praga. Este o placinta care se poate consuma si in perioada de post, bineinteles atunci vom inlocui umplutura de carne cu una pe baza de legume sotate.

Placinta la tigaie cu carne si ciuperci – Ingrediente pt 1 placinta de 28 cm ø

Ingrediente aluat

  • 300 g faina
  • 160-170 ml apa rece
  • 6 g praf de copt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita mica rasa sare
  • 2 lingurite ulei de masline (pentru tigaie)

Ingrediente umplutura

  • 400 g carne tocata vitel/mix porc si vita
  • 1 borcan ciuperci taiate
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 100 g cascaval (maasdamer, emmentaler, orice alt cascaval cu aceeasi consistenta ca cele doua)
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
Rețeta completă o puteți găsi pe LauraAdamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii