Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:48 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prăjitura Boema

ro

13 May, 2017 08:51 2934 Marime text



Va amintiti prajitura Boema? Eu o am in plan de multa vreme si azi m-am pus pe treaba! Prea mult m-am odihnit!!! Este una dintre prajiturile copilariei mele pe care o savuram cu mare placere cand mergeam la cofetarie.  Azi am savurat-o cu aceeasi placere, daca nu si mai mare, ca doar e pregatita de mine!

Ingrediente pentru prajitura Boema. Pentru o tava de 20×30 cm, avem nevoie de

Blat
Ingrediente

  • 4 oua
  • 135 grame zahar
  • 25 ml ulei
  • 20 grame cacao
  • 7 linguri faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat bourbon

Sirop

Aici aveti 2 optiuni de a pregati siropul:  sirop din fondant de cacao sau sirop de zahar ars. Sirop de fondant Eu am facut sirop din fondant pentru ca il aveam  deja in frigider,

Ingrediente

  • 150 grame fondant cu cacao
  • 400 ml apa
  • Rom (dupa gust)





Crema ganache

Va sfatuiesc sa pregatiti crema cu minim 6 ore inainte de a monta prajitura.

Ingrediente

  • 250 grame ciocolata neagra (55% cacao)
  • 250 grame smantana lichida pentru frisca 30% grasime

Glazura fondant

 

Ingrediente

  • 600 grame zahar
  • 150  grame apa rece
  • 75 grame glucoza lichida
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2-3 linguri cacao

Decor cu frisca

Ingrediente

 

  • 500 grame smantana pentru frisca 30%grasime
  • 5 linguri zahar pudra vanilat.

Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii