Prăjitura Boema
Prăjitura Boema
Va amintiti prajitura Boema? Eu o am in plan de multa vreme si azi m-am pus pe treaba! Prea mult m-am odihnit!!! Este una dintre prajiturile copilariei mele pe care o savuram cu mare placere cand mergeam la cofetarie. Azi am savurat-o cu aceeasi placere, daca nu si mai mare, ca doar e pregatita de mine!
Ingrediente pentru prajitura Boema. Pentru o tava de 20×30 cm, avem nevoie de
Blat
Ingrediente
- 4 oua
- 135 grame zahar
- 25 ml ulei
- 20 grame cacao
- 7 linguri faina
- ½ lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 plic zahar vanilat bourbon
Sirop
Aici aveti 2 optiuni de a pregati siropul: sirop din fondant de cacao sau sirop de zahar ars. Sirop de fondant Eu am facut sirop din fondant pentru ca il aveam deja in frigider,
Ingrediente
- 150 grame fondant cu cacao
- 400 ml apa
- Rom (dupa gust)
Crema ganache
Va sfatuiesc sa pregatiti crema cu minim 6 ore inainte de a monta prajitura.
Ingrediente
- 250 grame ciocolata neagra (55% cacao)
- 250 grame smantana lichida pentru frisca 30% grasime
Glazura fondant
Ingrediente
- 600 grame zahar
- 150 grame apa rece
- 75 grame glucoza lichida
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2-3 linguri cacao
Decor cu frisca
Ingrediente
- 500 grame smantana pentru frisca 30%grasime
- 5 linguri zahar pudra vanilat.
Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp