Pulpa de curcan la cuptor, in sos de iaurt
Pulpa de curcan la cuptor, in sos de iaurt
06 Oct, 2016 08:56
ZIUA de Constanta
9248
Marime text
Cand vrei o friptura de curcan la cuptor frageda si aromata o faci cu sos de iaurt. Este atat de buna, carnea are o crusta rumena si crocanta dar este atat de moale incat nu ai nevoie de tacamuri. Pur si simplu se rupe in fasii doar cu o furculita! Este cea mai simpla reteta, aproape banala, dar rezultatul este delicios. Multi se feresc sa pregateasca o friptura de curcan la cuptor, caci uneori carnea ramane fada si uscata, dar marinata in sos de iaurt se transforma intr-o bunatate adevarata.
INGREDIENTE PULPE DE CURCAN LA CUPTOR IN SOS DE IAURT
- o pulpa de curcan de cam 1,5 kg, curatata, spalata si bine stearsa
- 400 g de iaurt cu minim 3% grasime
- 3 linguri cu ulei de masline
- zeama stoarsa de la o lamaie
- coaja rasa de la o lamaie
- 6 catei mici de usturoi, curatati si spalati
- 10-12 frunze de menta, tocate marunt
- o legatura mica de patrunjel, taiat fin
- o lingurita cu scortisoara macinata
- o lingurita cu boia
- sare
- piper proaspat macinat
Modul de preparare îl puteţi găsi pe reteta-video.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii