Quiche cu ciuperci
Quiche cu ciuperci
Quiche este o tarta sarata delicioasa, tipica bucatariei franceze. Printre ingredientele de baza pe care le gasim intr-un quiche, se numara ouale, smantana si aluatul brisée. Putem adauga in umplutura diverse legume (ciuperci, praz, ceapa, spanac), bacon, carne de pui sau curcan, cascaval. Este o tarta sarata foarte simplu de facut si desi putem achizitiona din comert aluatul brisée, va recomand sa il faceti acasa pentru ca modul de preparare nu este deloc complicat.
Ingrediente – Quiche cu ciuperci (forma 24 cm ø)
Aluat Brisée
- 250 g faina
- 90 g unt
- 70 ml apa rece
- 1 lingurita sare
Umplutura Quiche
- 125 g ciuperci champignon
- 1 lingura ulei de masline
- 100 g bacon
- 50 g mazare fiarta
- 1 salota/1 ceapa mica
- 30 ml vin alb demisec
- 3 oua
- 100 ml smantana
- 60 g cascaval ras
- sare
- piper
- 1 lingurita pesmet
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp