Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiucă în sos de vin şi lămâie la cuptor

ro

17 Jul, 2017 10:10 5079 Marime text

In general stiuca este o specie de peste foarte cautata in primul rand pentru icre dar si pentru carnea alba si foarte slaba, care este usor de digerat. Se spune ca nu are un gust foarte pregnant, dar acest lucru poate fi rezolvat cu un sos de vin si lamaie delicios. Si cum pestele este o sursa importanta de vitamine si proteine, nu trebuie sa-l ocolim. Cel mai simplu preparat din peste este la cuptor. Rapid, gustos, sanatos si dietetic! Cu ingrediente putine, practic se face singur, asa cum se vede si in filmul retetei pas cu pas! Si uite asa, aromata cu usturoi si cimbru, stiuca la cuptor in sos de vin si lamaie devine o delicatesa greu de refuzat... 

INGREDIENTE STIUCA IN SOS DE VIN SI LAMAIE LA CUPTOR

  • 2 stiuci mici taiate in rondele, spalate si sterse (curatate de solzi)
  • 200 ml de vin alb
  • 12-15 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • o lamaie mare spalata
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 3-4 fire de cimbru spalate
  • sare
  • piper proaspat macinat

Modul de preparare îl puteţi găsi pe reteta-video.ro


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii