lauraadamache.ro Tort de fistic si crema de portocale
lauraadamache.ro: Tort de fistic si crema de portocale
18 May, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
13716
Marime text
Acest tort merita cu adevarat tot timpul dedicat prepararii lui.
Ingrediente – Tort de fistic si crema de portocale (forma rotunda de 16 cm ø)
Ingrediente – Genoise de fistic (2 foi 16 cm ø)
- 2 oua medii
- 60 g zahar pudra
- 25 g faina
- 25 g amidon porumb
- 30 g faina de migdale
- 60 g fistic macinat fin
- 1 varf cutit sare
Ingrediente – Genoise de ciocolata (2 foi de 16 cm ø)
- 2 oua medii
- 65 g zahar tos fin
- 50 g faina
- 10 g cacao
- 10 g unt rece topit
- 1 varf cutit sare
Ingrediente – Genoise de vanilie ( 2 foi de 16 cm ø)
- 2 oua medii
- 60 g zahar
- 40 g faina
- 10 g amidon de porumb
- 1 pastaie vanilie
- 1 varf cutit sare
Ingrediente – Crema de portocale rosii
- 3 galbenusuri proaspete
- 300 ml suc de portocale rosii (cca 5 portocale medii)
- 2 linguri lichior Grand Marnier (optional)
- 80 g zahar tos fin
- 40 g amidon de porumb
- 250 g unt (minim 82% grasime) la temperatura camerei
Ingrediente – Crema de ciocolata si mascarpone
- 100 ml smantana lichida naturala
- 30 g zahar pudra vanilat
- 125 g mascarpone
- 100 g ciocolata amara
- 1 varf cutit sare
Ingrediente – Sirop de portocale
- 100 ml apa
- 100 ml suc de portocale
- 1 lingurita coaja de portocala
- 150 g zahar
- 2-3 linguri lichior Grand Marnier
Ingrediente – Glazura ciocolata alba
- 180 g ciocolata alba
- 250 ml smantana pentru frisca
- 1 pastaie vanilie
Ingrediente decor
- 100 – 125 g fistic macinat fin
- 50 g ciocolata neagra
- 50 g crema ciocolata si mascarpone
Reţeta completă o puteţi găsi pe lauraadamache.ro
Din aceeaşi categorie
Tort Curcubeu
Tort cu cacao si cocos
Tort cu piersici si crema de vanilie
Tort cu ciocolată şi rodie
Tort de ciocolată cu cremă de ciocolată albă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii