Cum poți slăbi fără diete drastice? Nutriționistul ne răspunde
Cum poți slăbi fără diete drastice? Nutriționistul ne răspunde- Mihaela Bilic propune ca rezoluție de început de an consumul exclusiv de mâncare gătită acasă, renunțând la produsele procesate.
- Aceasta subliniază beneficiile mâncării gătite, printre care eliminarea gustărilor nesănătoase, reducerea mâncatului pe fugă și controlul ingredientelor.
La început de an, nutriționistul Mihaela Bilic propune o rezoluție simplă și eficientă pentru 2025: consumul exclusiv de mâncare gătită acasă! Nutriționistul recomandă să renunțăm la produsele ambalate și procesate, bogate în conservanți și aditivi, și să ne întoarcem la mâncarea tradițională, gătită cu ingrediente naturale.
Printre avantajele mâncării gătite se numără eliminarea gustărilor nesănătoase, cum ar fi produsele de ronțăit, care sunt adesea consumate fără foame și adaugă calorii inutile dar și reducerea mâncatului pe fugă sau în fața unui ecran. Mâncarea gătită trebuie savurată la masă, într-un mediu relaxat.
Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic
Și sănătos și de slăbit!
Aveți nevoie de o rezoluție de început de an și nu știți care să fie? V-ați săturat sau ați eșuat cu încercări de tipul “vreau să slăbesc”sau “vreau să mănânc sănătos”? Iată o sugestie care poate să funcționeze: vă propun ca anul acesta să consumați doar mâncare gătită, făcută de voi, acasă. Gata cu produsele ambalate și procesate, cu ingrediente nenumărate! Haideți să ne întoarcem la mâncarea clasică, pe care simțurile noastre știu să o aprecieze. Mâncarea pe care o consumăm dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă!
Care sunt avantajele mâncării gătite?
Spui ADIO tuturor produselor de ronțăit, fie ele dulci sau sărate, pe care le mănânci fără să-ți fie foame și pe care nici măcar nu le considerăm mâncare…deși ele dublează aportul caloric dintr-o zi!
Spui ADIO mâncatului pe fugă sau pe pilot automat, tolănit în canapea, plictisit în fața unui ecran, iritat și agitat în trafic, obosit și nemulțumit la birou. Ciorba și tocănița trebuie consumate cu lingura, așezați la masă… un obicei care trebuie recăpătat!
Tot ce este gătit este bogat în apă, are volum mare și densitate calorică mică, deci ni se pare că am mâncat mult și ne săturăm mai repede decât dintr-un pachet de biscuiți uscați, fie ei și digestivi. Produsele ambalate sunt un fel de concentrat de calorii, din care lipsește ingredientul esențial pentru sănătate și siluetă: apa!
Mâncarea gătită este făcută din ingrediente simple, pe care tu le pui în cratiță, deci poți controla cantitatea de zahăr și grăsime, alegi rețeta și metoda de gătire. ADIO E-uri, conservanți, emulsifianți, coloranți și alte chimicale care seamănă a mâncare!
ADIO mâncat pe ascuns sau compulsiv, ADIO scotocit prin dulapuri în toiul nopții după ceva dulce, ADIO ciuguleli de poftă… ciorba și tocănița le mănânci de foame și chiar presupun un pic de efort și de organizare, trebuie gătite și încălzite, ne dau răgazul să ne gândim de două ori dacă merită “cheltuiala” de calorii.
Vreți curățenie, ordine și disciplină în alimentația voastră? Atunci mâncarea gătită va ajuta să împușcați doi iepuri deodată: e sănătos și veți slăbi fără cură de slăbire!
Citește și:
Grăsimea porcului- Prieten sau dușman? Află răspunsul nutriționistului
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp