Grăsimea porcului- Prieten sau dușman? Află răspunsul nutriționistului
Grăsimea porcului- Prieten sau dușman? Află răspunsul nutriționistului- Grăsimea cărnii de porc se află la suprafață, ceea ce permite îndepărtarea ușoară înainte sau după gătit.
- Mihaela Bilic subliniază că există o confuzie între grăsimea carcasei și grăsimea din carne.
Nutriționistul Mihaela Bilic explică calitățile nutriționale ale cărnii de porc, subliniind că aceasta este adesea subestimată. Spre deosebire de carnea de vită, porcul are grăsimea la suprafață, ușor de îndepărtat.
Cine a zis că porcul are o carne grasă? Se face confuzie între grăsimea totală a carcasei și conținutul de grăsime din carne.
Grăsimea porcului se găsește la periferie, ca urmare putem curăța ușor bucățele de carne înainte sau după gătit. Degeaba dai vina pe porc, când vine vorba de carne împănată, noi suntem responsabili de bucata de carne pe care o punem în farfurie, iar diferențele sunt colosale.”, a spus Mihaela Bilic pe Facebook.
Grăsimea potențează aromele și se reduce prin preparare termică. Mușchiulețul de porc are doar 4% grăsime, iar ceafa, deși mai grasă (15%), este preferată pentru frăgezime. În plus, carnea de porc este considerată carne albă. Bilic încurajează un consum responsabil, alegând corect bucățile de carne.
Ce spune Mihaela Bilic
„Porcul este mai gustos decât carnea de vită. Este un animal nerumegător, cu un singur stomac, deci calitățile nutriționale ale cărnii reflectă modul în care a fost hrănit. Dacă mănâncă ghinde și rădăcini în sălbăticie, grăsimea va avea Omega 3, dacă e hrănit cu soia, cresc acizii mononesaturați, iar dacă primește porumb, cresc acizii grași polinesaturați. Cine a zis că porcul are o carne grasă? Se face confuzie între grăsimea totală a carcasei și conținutul de grăsime din carne.
Grăsimea porcului se găsește la periferie, ca urmare putem curăța ușor bucățele de carne înainte sau după gătit. Degeaba dai vina pe porc, când vine vorba de carne împănată, noi suntem responsabili de bucata de carne pe care o punem în farfurie, iar diferențele sunt colosale.”, a spus Mihaela Bilic pe Facebook.
„Mușchiulețul de porc, maximum 4%. Pulpa și cotletul ajung până la 7% grăsime. La ceafă, pentru că este împănată își are firele de slănină, ajungem până la 15%, iar costița ajunge până la 45% grăsime, dar asta nu este costiță, ci fleică. Dar vă spun un secret, grăsimea se topește la gătit și iese din carne. Prin urmare, carnea preparată termic are mai puține calorii și este mai slabă. G
răsimea potențează aromele și frăgezește. Nu întâmplător ne place mai mult ceafa la grătar decât cotletul. V-ați întrebat vreodată ce fel de carne are porcul, roșie sau albă? Aflați din cărțile de nutriție că porcul este încadrat la capitolul carne albă.”, a mai spus medicul nutriționist.
Citește și:
De ce să gătești acasă? Nutriționistul explică beneficiile și oferă un îndemn pentru sărbători
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp