Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:49 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Heka Hospital Constanța Apendicita, cauze și simptome. Intervenții chirurgicale rapide pentru a preveni complicații

ro

15 Jul, 2024 17:00 922 Marime text
  • Apendicele cecal este o prelungire a primei porțiuni a intestinal gros – cecul, și este supranumit în medicina clasică și „amigdala abdominală”.
 
Apendicita este o urgență medicală care necesită intervenție chirurgicală rapidă pentru a preveni complicații grave.
 
La Heka Hospital Constanța, cadrele medicale înțeleg importanța unui tratament efficient și confortabil, oferin pacienților cele mai bune condiții de îngrijie într-un mediu privat și sigur.
 
De ce să alegeți Heka Hospital Constanța?
 
  1. Intervenții laparoscopice și clasice – echipa de chirurgi experimentați utilizează metode moderne pentru a asigura o recuperare rapidă și minim invazivă.
  2. Echipa multidisciplinară: Saloanele sunt dotate cu echipamente moderne, asigurând un mediu confortabil și sigur pentru recuperare.
  3. Compartiment Primiri Urgențe: Sunt pregătiți să intervenă rapid, oferind asistență medicală de urgență la cele mai înalte standarde.
  4. La Heka Hospital Constanța se prioritizează confortul și siguranța pacienților, oferindu-le îngrijiri medicale de excelență într-un mediu prietenos și profesionist
 
Apendicita
 
Apendicita acută reprezintă cea mai frecventă afecțiune inflamatorie acută abdominală, reprezentând o urgență chirurgicală. Așa cum se poate înțelege din denumirea diagnosticului, „apendicita acută” este o afecțiune ce debutează brusc, uneori brutal, reprezentând o inflamație acută a apendicelui cecal.
 
Apendicele cecal este o prelungire a primei porțiuni a intestinal gros – cecul, și este supranumit în medicina clasică și „amigdala abdominală”.
 
Fiind o prelungire închisă a cecului, apendicele se inflamează cel mai frecvent atunci când comunicarea acestuia cu intestinul gros este obliterată, adică astupată. 
 

Cauzele care pot duce la blocarea cecului pot fi:
  • obiceiurile alimentare nesănătoase (precum ingerarea de sâmburi, semințe sau alt tip de reziduu alimentar solid, etc);
  • infecții;
  • infectarea cu paraziți intestinali.
Odată această prelungire blocată, bacteriile se pot înmulți și astfel apendicele să devină umflat, inflamat și, în final, să fie plin de puroi. Dacă nu este tratat rapid, apendicele se poate rupe și poate duce la o serie de complicații, printre care peritonită.
 
Încă de la început trebuie spus că nu orice durere abdominală apărută în cadranul inferior drept poate fi catalogată drept “apendicită acută”. De asemenea, trebuie știut că doar în cazuri excepționale o inflamare acută a apendicelui poate trece de la sine sau prin tratament antiinflamator.
Așadar, principalele semne clinice ale apendicitei acute sunt:
  • greață;
  • pierderea poftei de mâncare;
  • febră;
  • constipație;
  • diaree;
  • flatulență;
  • durere preponderent peri-ombilical sau în etajul abdominal superior (este faza în care inflamația apendicelui irită terminațiile nervoase „vegetative” şi determină aceasta durere abdominală difuză);
  • migrația durerii spre cadranul inferior drept al abdomenului (aici durerea devine localizată, așadar, în dreaptă);
  • poziție antalgică a pacientului (adică pacientul ține membrul inferior drept flectat pe abdomen, sau, stând în picioare, având o poziție „încovoiată”, ținând mâna pe zona dureroasă cu scopul de a diminua durerea).
 
Citește și
Heka Hospital Constanța oferă soluții eficiente pentru prevenirea infecțiilor, în urma mușcăturii de căpușă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii