HEKA Hospital Constanța Embolizarea uterină – soluția minimă invazivă pentru Fibromul Uterin
HEKA Hospital Constanța: Embolizarea uterină – soluția minimă invazivă pentru Fibromul Uterin
19 Aug, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
691
Marime text
- Multe dintre cazuri sunt asimptomatice, iar fibromul poate fi descoperit întâmplător, în urma unui control de rutină
- Embolizarea presupune întreruperea alimentării cu sânge a fibroamelor printr-o metodă minim invazivă
Ai un ciclu menstrual prelungit, sângerări în afara ciclului, urinare frecventă sau dureri pelvine inexplicabile?
Acestea ar putea fi semnele unui fibrom uterin, iar vestea bună este că există soluții! Specialișii Heka Hospital Constanța vin cu recomandări în astfel de situații.
Multe dintre cazuri sunt asimptomatice, iar fibromul poate fi descoperit întâmplător, în urma unui control de rutină. O simplă ecografie ginecologică poate dezvălui prezența acestuia.
La ginecolog, depistezi problema, iar una dintre cele mai eficiente soluții este embolizarea uterină.
Embolizarea uterină – soluția minimă invazivă pentru Fibromul Uterin
Embolizarea presupune întreruperea alimentării cu sânge a fibroamelor printr-o metodă minim invazivă. Prin embolizare, se obține devascularizarea completă a fibroamelor uterine.
Odată devascularizate, în funcție de dimensiunea lor, tumorile își vor micșora volumul sau vor fi resorbite, iar simptomatologia va dispărea progresiv.
La Centrul MONZA ARES https://monza-ares.ro/servicii/embolizarea-fibromului-uterin/ din cadrul Heka Hospital Constanța, specialiștii noștri efectuează 𝗲𝗺𝗯𝗼𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘂𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻ă, o procedură inovatoare pentru tratarea fibroamelor uterine, care oferă o alternativă eficientă la intervențiile chirurgicale clasice.
Dacă ai un diagnostic de 𝗳𝗶𝗯𝗿𝗼𝗺 𝘂𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻, consultă specialiștii din cadrul spitalului pentru a afla mai multe despre această opțiune de tratament modern. Programează o consultație la 𝟬𝟯𝟭 𝟵𝟯𝟬𝟬.
Ce este fibromul uterin?
Fibromul uterin este o tumoră benignă (non-canceroasă) ce se dezvoltă din stratul muscular al peretelui uterin. Numărul și dimensiunile fibroamelor uterine variază semnificativ. În majoritatea cazurilor există 1-3 astfel de excrescențe vizibile ecografic cu dimensiuni între 10 – 200 mm și numeroși alți noduli cu dimensiuni de câțiva milimetri, nedetectabili imagistic. Cel mai adesea, fibromatoza uterină provoacă simptome. Multe dintre cazuri sunt însă asimptomatice, existența fibroamelor fiind descoperită întâmplător, în urma unui control de rutină. Poți să afli, de exemplu, că ai un fibrom uterin cu ocazia unei ecografii.
Embolizarea presupune întreruperea alimentării cu sânge a fibroamelor printr-o metodă minim invazivă. Embolizarea fibromului uterin se efectuează prin injectarea de material emboligen, adică microparticule biocompatibile cu dimensiunea de 600 sau 800 de microni, în arterele ce asigură “hrănirea” cu sânge a acestora. Prin embolizare, se obține devascularizarea completă a fibroamelor uterine. Odată devascularizate, în funcție de dimensiunea lor, tumorile își vor micșora volumul sau vor fi resorbite și simptomatologia va dispărea progresiv.
Citește și
Heka Hospital Constanța Apendicita, cauze și simptome. Intervenții chirurgicale rapide pentru a preveni complicații
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii