Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății Încă 200 de milioane de lei către bugetul acțiunilor prioritare din spitale

ro

30 Jul, 2024 19:15 159 Marime text
Ministerul Sănătății, foto: Facebook.com
Ministerul Sănătății
suplimentează cu 200 de milioane de lei bugetul acțiunilor prioritare din spitale. În anul 2024 s-au alocat sume record pentru marile urgențe medicale de peste 500 de milioane de lei

Față de alocarea inițială din ianuarie 2024 de 330 de milioane de lei, astăzi, Ministerul Sănătății a aprobat suplimentarea programului cu încă 200 de milioane de lei. Principalele componente care au fost suplimentate considerabil sunt cele pentru pacienții cu AVC, unde bugetul a fost mărit cu 90%, infarct miocardic acut cu 45% și pentru ATI cu 50%, transmite un comunicat al  ​MinisterulUI Sănătății. 

”Pacienții cu mari urgențe medicale au nevoie de materiale sanitare și medicamente care să poată să fie folosite imediat pentru salvarea vieților.

Nu este suficient să acorzi primul ajutor și să transporți pacientul la un spital, ci trebuie să ai resursele umane și materiale disponibile imediat, iar acest lucru reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății care a crescut fără precedent alocările destinate acțiunilor prioritare. Pacienții care au nevoie de anestezie și terapie intensivă, pacienții cu politraumă, pacienții cu mari arsuri, infarct miocardic acut și accident vascular cerebral au beneficiat începând cu anul 2022 de o creștere de trei ori a sumelor alocate! Suntem responsabili și determinați să oferim împreună cu personalul sanitar tot sprijinul pacienților cu mari urgențe medicale. Această schimbare a modului de finanțare a fost posibilă datorită sprijinului Ministerului Finanțelor și Guvernului României.” a declarat ministrul Sănătății, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila.



Programul Acțiuni Prioritare derulat de Ministerul Sănătății finanțează direct spitalele din România, suplimentar față de CNAS, pentru patologiile prioritare cum sunt Anestezie Terapie Intensivă, Accident Vascular Cerebral, Infarct Miocardic Acut, Traumă sau Arși Grav.



Citește și:

Scandal la un spital din Craiova! S-a lăsat cu rețineri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii