Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dobrogea Digitală” – „Constantza” (1947) Pe vremea când turiștii veneau pe litoral cu 10 trenuri sau cu vapoarele din Grecia sau Egipt

ro

11 May, 2020 00:00 2828 Marime text

În ziua de astăzi, când legăturile cu destinații precum Istanbul, Pireu sau Alexandria se fac cu avionul, călătoria cu trenul sau vaporul, de până la 72 de ore, poate părea un calvar.
Și, totuși, pe la jumătatea secolului XX, Constanța era legată de aceste destinații, cum puteți descoperi citind în broșura „Constantza” fie de căi ferate ori navigabile.

„Legăturile de cale ferată ale orașului Constanța (8-10 trenuri pe zi) ca și acelea ale serviciului de navigație (SMR) permit turistului deplasări în cele mai excelente condițiuni 12-36-72 ore de Istambul (Constantinopol), Pireu (Grecia), Alexandria (Egipt).
Serviciul Maritim Român (SMR) mai organizează în tot timpul sezonului frumoase excursiuni în largul mărei, cu prețuri reduse.
Reducere 50% pe CFR de la 1 iunie – 1 octombrie. La plecarea din orice stațiune din țară se plătește biletul întreg, care se păstrează la sosire. O simplă viză la gară, la plecare – indiferent de timpul de ședere aci – îndreptățește înapoierea gratuită cu același bilet.

 

DESCARCĂ GRATUIT CARTEA ÎN FORMAT PDF

Vizitatorii străini – din țările limitrofe – pentru a beneficia de reducere de 50% pe CFR vor cumpăra biletul de tren la stațiunea de frontieră până la Constanța.
De asemenea, vizitatorii străini în baza Ordinului Ministerului de Interne Direcția Polițiilor – ordin circular No 32026 S. din 23 mai 1930 – sunt scutiți de taxa vizei pașapoartelor.
Aceasta se face în mod gratuit de către Chestura Poliției Constanța”.

 
#citește mai departe în „Constantza”

Dacă în urmă cu 122 ani pionierul culturii românești în Dobrogea, Petru Vulcan, inaugura prima bibliotecă publică la Constanța, pe 23 noiembrie 2017, printr-o onorantă coincidență, cotidianul ZIUA de Constanța, conștient de rolul său pe tărâmul cultural dobrogean, a inaugurat prima BIBLIOTECĂ DIGITALĂ - Fondul Documentar „Dobrogea de ieri și de azi“.
 
 
DREPTURI DE AUTOR
 
a) Toate informațiile publicate pe site de către ZIUA de Constanța (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informații, fotografii, fișiere audio, bannere publicitare) sunt protejate de dispozițiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice și Legea nr. 129/1992 privind protecția desenelor și modelelor), titulari ai drepturilor protejate de lege fiind ZIUA de Constanța sau, după caz, furnizorii săi de informații.
 
b) Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afișarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum și orice modalitate de exploatare a conținutului site-ului, cu excepția afișării pe ecranul unui computer personal și imprimarea sau descărcarea, în scop personal și necomercial în lipsa unui acord scris din partea ZIUA de Constanța.

 
Citește și:

„Dobrogea Digitală” – „Constantza” (1947): Suntem de invidiat! Datorită helioterapiei, „bătrânii reîntineresc și copiii cresc văzând cu ochii”
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari