Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

23 Nov, 2021 00:00 834 Marime text

 
Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 

Dobrogea, străvechiul pământ românesc dintre Dunărea de Jos și Marea Neagră a constituit întotdeauna un exemplu de bună conviețuire etnică.  Prin poziția geografică, prin caracteristicile reliefului, ale apelor ce o înconjoară și biodiversitatea impresionantă, Dobrogea a fost dintotdeauna un leagăn de viață și de activitate omenească.

Este un ținut darnic în bogății și atât de plin de istorie, care adăpostește deopotrivă cei mai bătrâni munți ai Europei - Munții Măcinului și cel mai tânăr și spectaculos tărâm, Delta Dunării, astăzi un valoros patrimoniu UNESCO.
Rezervația Biosferei Delta Dunării este una dintre zonele cu cea mai bogată biodiversitate la nivel mondial, aici regăsindu-se cea mai mare suprafață compactă de stuf, integrată într-un complex în care se regăsesc 23 de tipuri de ecosisteme naturale și seminaturale. Diversitatea ecosistemelor se reflectă și în diversitatea speciilor, aici regăsindu-se peste 9500 de specii, specii de interes conservativ enumerate la nivel de grup (păsări, mamifere, amfibieni, reptile, nevertebrate, plante).
Valoarea peisagistică a spaţiului deltaic și a zonelor învecinate este dată de elementele naturale unice completate de cele antropice reprezentate de populație, așezări umane, tradiții deltaice, elemente care conferă complexitate și originalitate.

 
La mulți ani, Dobrogea!
Serviciul Relații Interne și Internaționale
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării

 
Sursa foto: ARBDD
 
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea143

 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari