Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât a câştigat anul trecut preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu? (documente)

ro

28 Jun, 2018 00:00 5828 Marime text
Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa au început, de curând, să fie publicate declaraţiile de avere şi de interese reactualizate ale conducerii CJC, precum şi ale unora dintre aleşii judeţeni din mandatul 2016 - 2020.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Marius Horia Ţuţuianu, şi-a depus, potrivit legii, declaraţiile de avere, respectiv de interese, reactualizate. 

Propulsat pentru prima oară într-o funcţie de conducere la acest nivel, Ţuţuianu şi-a depus prima declaraţie de avere din această nouă postură pe 14 iulie 2016. Atunci nota că deţine două terenuri intravilane, unul cu o suprafaţă de 700 mp şi altul de 500 mp, ambele dobândite în anul 2006. El a mai declarat la acel moment un apartament de 73 mp, dobândit de soţia sa în anul 2006, şi un altul de 43 mp, dobândit în nume personal în 2008. În schimb, cei doi aveau împreună şi o casă cu o suprafaţă de 228 mp, dobândită în 2012.
 
În 2016, Ţuţuianu mai deţinea 197.000 de acţiuni la SIF Transilvania, a căror valoare era de 65.000 de lei, şi 3.000 de acţiuni la SC Euxin SA, a căror valoare era de 400 de lei. Ţuţuianu nu avea la momentul instalării în funcţie nici autoturisme, nici bijuterii, dar nici datorii la bănci. 
 
În ceea ce priveşte veniturile obţinute, el a câştigat, pe parcursul anului 2015, 110.000 de lei dintr-un contract de mandat la SC Euxin SA, iar soţia sa a avut un venit de 14.400 de lei. La acestea s-au adăugat alocaţiile celor doi copii minori, de 1.008 lei. În plus, Horia Ţuţuianu a mai declarat venituri din investiţii, cum ar fi 2.800 de lei - dividende de la SIF Transilvania, şi 120 de lei - dividende de la SC Euxin SA. Pe lângă acestea, preşedintele CJC câştigase bani din alte surse, cum ar fi indemnizaţia de consilier judeţean, de 8.670 de lei, dar şi indemnizaţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie din cadrul SC Neptun-Olimp - în valoare de 20.640 de lei. 
 
Din documentul reactualizat, completat pe 26.05.2017, aflăm că, între timp, a renunţat la cele 3.000 de acţiuni pe care le deţinea la Euxin SA Constanţa. În anul fiscal 2016, Ţuţuianu a încasat 41.776 de lei de la SC Euxin SA Constanţa, printr-un contract de mandat, la care se adaugă venitul de preşedinte al Consiliului Judeţean, de 32.306 lei. La aceste sume s-au adăugat dividendele de la SIF Transilvania şi de la Euxin SA, totalizând 5.450 de lei.
 
Soţia, Adina Ţuţuianu, a adus şi ea bani în casă: 10.050 de lei ca angajată a societăţilor comerciale Lantana SRL şi Ferma Tasu SRL. Ea a încasat, tot în 2016, 5.665 de lei din închirierea unui apartament. 1.008 lei reprezintă alocaţiile copiilor cuplului Ţuţuianu, acordate de Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială.

Declaraţia de interese postată pe site-ul CJC arata anul trecut că şeful Consiliului Judeţean deţinea acţiuni la SIF Transilvania, menţionate şi în declaraţia de avere. Tot din declaraţia de interese, reieşea că acesta este şi preşedinte al ADI Sud-Est Situaţii de Urgenţă, iar în plan politic, Ţuţuianu avea şi calitatea de vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa.

 
În 2017 doar veniturile au crescut pentru familia Ţuţuianu, însă banii nu au fost utilizaţi pentru achiziţionarea de bunuri, cel puţin asta reiese din cea mai recentă declaraţie de avere, completată de preşedintele CJC luna aceasta.
Astfel, în anul fiscal 2017, Ţuţuianu a încasat 3.863 de lei de la SIF Transilvania SA, unde deţine 197.000 de acţiuni, la care se adaugă venitul de preşedinte al Consiliului Judeţean, de 103.850 de lei. Soţia a contribuit la veniturile familiei cu 12.670 de lei, ca angajată a societăţii Ferma Tasu SRL, dar şi cu 16.052 de lei - din închirierea unui apartament. Acestora li s-au adăugat 2.016 lei, reprezentând alocaţiile celor doi copii. Declaraţia de interese este identică cu cea din 2017.
 
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale preşedintelui Consiliului Judeţean, Marius Horia Ţuţuianu.
 

Citeşte şi:
 
Veniturile alesului au crescut Cât a câştigat în anul fiscal 2017 liderul consilierilor judeţeni liberali, Marian Iordache? (documente)
 
Daniel Turcu, de la PMP, are de rambursat în 2018 un credit. Nu deţine bunuri, dar de când a devenit consilier i-au crescut veniturile! (documente)
 
În 2017 a încasat prima pensie şi a vândut terenuri moştenite de la socri Consilierul judeţean (PNL Constanţa) Gheorghe Lămureanu, om de afaceri pe banii nevestei?! (documente)
 
Aleşii judeţeni Ionela Lockman, Ion Marinescu şi Gheorghe Lămureanu şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

Împătimit al distracţiilor şi vacanţelor exotice şi mai puţin al administraţiei, Sorin Mocianu, consilier judeţean PNL, avere neschimbată de la începutul mandatului - o casă şi o remorcă! (documente)

Declaraţii de avere Ce o recomandă pe Sabrina de la PSD Constanţa - o moştenire?! Consilierul judeţean deţine şi o agenţie de turism (documente)

Fiul administratorului Cimitirului Central Oficial, trăieşte doar din indemnizaţia de consilier judeţean, deşi conduce o maşină de lux şi a reuşit să economisească bani frumoşi. Ce ascunde Cosmin Rareş Drăghici (PSD)? (documente)

Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Nicoleta Bercaru A dat chix în afaceri, dar a luat-o de la capăt. Deţine patru autoturisme şi trăieşte „pe credit“ (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii