Declarații de avere Ioan Lorin Ursa, colonel în rezervă, fost membru CA al RAEDPP Constanța, fost consilier al ministrului Justiției, fost șef al Serviciului de Investigații Criminale (DOCUMENTE)
Declarații de avere: Ioan Lorin Ursa, colonel în rezervă, fost membru CA al RAEDPP Constanța, fost consilier
23 Nov, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
3059
Marime text
- În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Ioan Lorin Ursa, până de curând membru în Consiliul de Administrație al Administrației Fondului Imobiliar Constanța SA, colonel (comisar șef) în rezervă, fost șef al Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, membru al Comisiei Naționale de Arbitraj a Partidului Uniunea Salvați România (URS).
- Ioan Lorin Ursa a fost consilier al ministrului Justiției, în perioada mandatului constănțeanului Stelian Cristian Ion.
- În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese, precum și CV-ul lui Ioan Lorin Ursa.
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Ioan Lorin Ursa, până de curând membru în Consiliul de Administrație al Administrației Fondului Imobiliar Constanța SA, colonel (comisar șef) în rezervă, fost șef al Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, membru al Comisiei Naționale de Arbitraj a Partidului Uniunea Salvați România (URS).
Totodată, Ioan Lorin Ursa a fost consilier al ministrului Justiției, în perioada mandatului constănțeanului Stelian Cristian Ion.
Despre Ioan Lorin Ursa
Potrivit propriului CV, disponibil pe site-ul oficial al instituției, Ioan Lorin Ursa a fost polițist al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța până la data de 1 noiembrie 2015, când s-a pensionat la cerere, fiind trecut în rezervă cu gradul de colonel (comisar șef).
Conform documentului citat, în perioada februarie – septembrie 2021, acesta a fost consilier al ministrului Justiției, fiind vorba despre mandatul în fruntea ministerului a USR-istului Stelian Cristian Ion.
Totodată, din decembrie 2015, acesta este administratorul Supravegheri și Investigații Private SRL Constanța, societate de detectivi particulari, iar în perioada noiembrie 2016 – februarie 2018 a fost consilier juridic al societății Consulting – Debit & Recovery SRL.
Așa cum am menționat anterior, acesta și-a încetat la cerere raporturile de serviciu cu IPJ Constanța la data de 1 noiembrie 2015, fiind trecut în rezervă cu gradul de colonet (comisar șef).
În cadrul IPJ Constanța, Ioan Lorin Ursa și-a desfășurat activitatea începând cu anul 2004 și până în octombrie 2015, fiind inclusiv șef al Serviciului Investigații Criminale din IPJ, în urma concursului susținut și câștigat pentru post în noiembrie 2011.
Anterior sosirii la IPJ Constanța, în perioada iunie 2001 – martie 2004, Ioan Lorin Ursa a lucrat în cadrul Direcției Investigații Criminale a Inspectoratului General al Poliției Române, fiind ofițer specialist.
Ioan Lorin Ursa este absolvent al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București, specializarea Drept, urmând cursuri postuniversitare în Specializarea Criminalistică în cadrul aceleiași unități de învățământ.
Despre Supravegheri și Investigații Private SRL
Platforma Confidas.ro, consultată pe 21 noiembrie 2022, arată faptul că societatea Supravegheri și Investigații Private Constanța a fost înființată în anul 2011 și are sediul social în Constanța, pe bulevardul IC Brătianu nr. 48, ocupându-se de activități de investigații.
Asociații firmei sunt Ioan Lorin Ursa și soția sa, Andra, administratorul fiind Ioan Lorin Ursa.
Numele Andrei Ursa se leagă și de societatea Rainbow Wash.
Cifrele Supravegheri și Investigații Private Constanța arată că societatea a avut în 2021 un angajat, pierderi de peste 14.000 de lei (față de profitul de peste 47.000 de lei raportat în anul anterior) și cifra de afaceri a fost peste 6.400 de lei (față de aproape 96.000 de lei în 2020).
Potrivit Confidas.ro, societatea nu figurează cu contracte de achiziții publice încheiate.
Despre Rainbow Wash
Compania Rainbow Wash a fost înființată în anul 2019 și are sediul social în Medgidia, pe strada Plevnei nr. 6, obiectul de activitate fiind spălarea și curățarea (uscată) articolelor textile și a produselor din blană.
Platforma Confidas.ro arată că societatea este deținută de Andra Ursa, administrator fiind Ioan Lorin Ursa (firma este menționată și în declarația de interese pe anul 2022 a comisarului șef în rezervă).
Societatea nu figurează ca având încheiate contracte publice, potrivit sursei citate.
Interese
În declarația de intere completată pe 19 iulie 2022, în termen de 30 de zile de la încetarea mandatului, Ioan Lorin Ursa a precizat că deținea părți sociale în Supravegheri și Investigații Private, Rainbow Wash și Carmen Press, toate trei din Constanța, în prezent acesta figurând doar în prima societate.
De asemenea, acesta a precizat că este membru în Comisia Națională de Arbitraj a Partidului USR.
În declarația de interese completată în februarie 2021, în calitate de consilier al ministrului Justiției, Ioan Lorin Ursa menționase societățile Supravegheri și Investigații Private și Rainbow Wash, precum și calitate de membru în CNA a USR.
Despre Carmen Press SRL
Societatea Carmen Press a fost înființată, potrivit Confidas.ro, în 1991 și are sediul social în Medgidia, pe strada Plevnei nr. 6 (la fel ca Rainbow Wash), obiectul de activitate fiind comerțul cu amănuntul al ziarelor și articolelor de papetărie, în magazine specializate.
Confidas.ro arată că asociați sunt Carmen Raftu, Andra Raftu, dar și Mădălina Osman, administratorul fiind Andra Raftu.
În 2021, firma a raportat 0 angajați, profit peste 63.000 de lei și cifra de afaceri aproape 107.000 de lei.
Potrivit sursei citate, firma nu are contracte de achiziții publice încheiate.
Averea
În declarația de avere completată de Ioan Lorin Ursa la data de 19 iulie 2022, în termen de 30 de zile de la încetarea mandatului de membru CA al AFI Constanța, acesta a precizat că deține cote-parte din două terenuri intravilane în Constanța, cumpărate în 2008 (suprafață 12,02 mp) și 2014 (suprafață 75,67mp), iar soția sa deține 12 mp de teren intravilan cumpărați în 2012, tot în Constanța.
Terenurile menționate sunt aferente apartamentelor dobândite în aceeași perioadă, apartamentul din 2008 și, respectiv, cel din 2014, fiind cumpărate de Ioan Lorin Ursa împreună cu Mihaela Cătălina Ursa, iar un al treilea apartament fiind cumpărat în 2012 de către soția polițistului, Andra Ursa.
În continuare, au fost menționate două autoturisme, un Volvo din 2009 și un Ford din 2007, ambele cumpărate, dar și bijuterii din aur și alte metale prețioase, estimate la 6.000 de euro, dobândite în perioada 2005 – 2021.
La capitolul datorii au fost menționate patru credite, primul, contractat în 2008 și scadent în 2041, în valoare de 118.000 CHF, al doilea, contractat în 2013 și scadent în 2043, în valoare de 30.000 de euro, al treilea – contractat în 2014, scadent în 2039, în valoare de 234.000 de lei, iar ultimul, contractat în 2016 scadent în 2022, în valoare de 12.521,76 de lei.
În ce privește veniturile anuale, Ioan Lorin Ursa a menționat sumele de 96.572 de lei de la Ministerul Justiției (contract de muncă), 657 de lei de la Supravegheri și Investigații Private SRL (contract de muncă), 887 de lei de la Universitatea Româno-Americană (participant la JLL, Proiect Prerights), 12.200 de lei (contract de locațiune) și 4.500 de lei de la Supravegheri și Investigații Private SRL (restituire împrumut). Nu sunt menționate venituri din pensii.
La rândul său, soția sa, Andra Ursa, a realizat 1.123 de lei de la Supravegheri și Investigații Private SRL (contract de muncă), 100 de lei de la Banca Transilvania (premiu de fidelitate), 10.500 de lei (indemnizație creștere copil) și 4.560 de lei – dividende de la Carmen Press SRL.
De asemenea, au fost menționate și alocațiile copiilor.
Declarația de avere din anul anterior, completată pe 24 februarie 2021, în calitate de consilier în cadrul Ministerului Justiției, conține aceleași mențiuni cu privire la bunurile imobile și la bunurile mobile, dar și la bijuterii.
La capitolul datorii, sunt menționate aceleași credite, cărora li se adaugă un al cincilea credit, contractat în 2016 și scadent în 2022, în valoare de 26.592,05 lei.
Veniturile declarate de Ioan Lorin Ursa se ridicau la 2.078 de lei de la Supravegheri și Investigații Private SRL (contract de muncă), 39.900 de lei de la aceeași firmă (restituire împrumut) și 36.260 de lei de la BEJ Constanța (indemnizație membru birou electoral județean).
Pentru soția sa erau menționate următoarele sume: 7.289 de lei de la Supravegheri și Investigații Private SRL (contract de muncă), 6.478 de lei (stimulent reinserție) și 1.196 de lei de la Carmen Press SRL (dividende). Și aici au fost menționate alocațiile copiilor.
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese, precum și CV-ul lui Ioan Lorin Ursa.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Declarație de avere
Mărioara Nițu, membru în Consiliul de Administrație al SC Administrația Fondului Imobiliar SRL, averea și interesele (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii