Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT-VIDEO Nava Hunain, predată Marinei Militare a Pakistanului (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

25 Jul, 2024 10:34 610 Marime text


Nava Hunain, modelul Offshore Patrol Vessel - OPV 2600, este predată azi Marinei Militare a Pakistanului.

Ceremonia are loc în Portul Constanța. Nava a fost construită la Șantierul Damen Galați.

Nava militara este cea de-a treia navă livrată Marinei Pakistanului urmând ca până la sfârșitul anului să fie livrată și cea de-a patra navă de aceleași dimensiuni.

Precedentele doua nave au fost livrate în anul 2020 și respectiv 2021.

Toate navele militare ale Damen au fost livrate și construite la Șantierul Damen din Galați.

UPDATE:

La ceremonia de predare a navei sunt prezenți reprezentații Marinei Milatare din Pakistan, oficialități Române, reprezentanți ai Șantierului Damen Galați.

De asemenea sunt prezenți consulul truc la Constanța, Emre Yurdakul, Consulul onorific al Kazahstanului un România, Corina Martin, viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu și reprezentanți ai Marinei Militare Române.

UPDATE 2:

Reprezentanții Damen Galați a înmanat macheta navei reprezentanților Marinei Militare din Pakistan.

UPDATE 3:

Se interpretează imnurile României și a Republicii Pakistan.

UPDATE 4:

Șantierul Naval de la Galați, specializat pe construcția de nave militare, are deja o contribuție importantă pentru flota Pakistanului.

UPDATE 5:

„Este prima navă din seria OPV 2600 cionstruită la Damen Galați, dar clientul este unul care are venit. După livrarea cu succes a primelor două nave din seria OPV 1900, livrate în februarie 2020 și noiembrie 2020, iată că după doi ani de zile am început construcția celor două nave OPV 2600, astăzi o livrăm pe prima dintre ele, urmând ca la sfârșitul anului să fie și cea de-a doua livrată. Nava va servi Marinei Pakistaneze pentru operațiuni de antipiraterie, salvare și recuperare pe mare, precum și asigurare securitate maritimă pentru Pakistan, pentru rutele comerciale care sunt în Oceanul Indian. Nava are tehnologii avansate, poate fi utilizată în multe operațiuni, inclusiv cele de război dacă este nevoie, este foarte bine dotată. Într-adevăr, avem și un heliport, poate primi un elicopter, avem și un hangar în care va fi acest elicopter, câteva bărci de mare viteză, tunuri, lansatoare”, declară Daniel Vrabie de la Damen Galați, manager de proiect.


UPDATE 6:

Nava pakistaneză HUNAIN,construită la Șantierul Naval DAMEN Galați, a fost livratăastăzi, 25 iulie 2024, în Portul Constanța, România, în cadrul unei ceremonii la care au participat delegați civili și militari de nivel înalt, inclusiv membri ai corpului diplomatic. Amiralul NaveedAshraf NI(M),T.Bt, Șeful Statului Major al Forțelor Navale ale Marinei Pakistaneze, a fost invitatul principal al ceremoniei, la care au mai participat Generalul Gheorghiță Vlad, Șeful Statului Major al Apărării, și Viceamiralul Mihai Panait, Șeful Forțelor Navale Române, transmite un comunicat din partea Șantierului Damen Galați.
 
PNS HUNAIN este o platformă multifuncțională și extrem de agilă de dimensiuni și tonaj mediu. Nava este capabilă să efectueze o varietate de operațiuni maritime cu elicopterul multirol îmbarcat. Poate opera independent sau ca parte a grupului operativ pentru durate sporite, pentru a îndeplini mai multe sarcini, inclusiv asistență umanitară și ajutor în caz de dezastre, operațiuni de securitate maritimă și operațiuni de căutare și salvare.
 
În cadrul ceremoniei, Amiralul NaveedAshraf NI(M), T.Bt a subliniat semnificația acestui proiect și a pus accentul pe setul suplimentar de capabilități adăugate sferei de operațiuni PN prin introducerea PNS HUNAIN. El a subliniat, de asemenea, importanța acestor platforme concepute pentru a demonstra prezența înaintată și disponibilitatea perpetuă, contribuind în același timp în mod eficient la „libertatea de navigație”.
 
Invitatul principal a apreciat, de asemenea, competența profesională și înaltul grad de specializare în domeniul construcțiilor navale a muncitorilor români de la Șantierul Naval DAMEN Galați, exprimându- și încrederea cu privire la o posibilă cooperare viitoare.


Declarația completă a acestuia o puteți asculta în video-ul de mai jos:










Citește și:
Insolvența Damen - Șantierul Naval 2 Mai SA contestă convocarea AGEA de către administratorul judiciar! Decizia Tribunalului Constanța (MINUTA)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii