Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:08 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Sărbătoare la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa!

ro

21 May, 2021 10:20 7999 Marime text
  • Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", din Constanţa, aniversează anul acesta 125 de ani de existenţă.

În acest context, astăzi, 21 mai 2021, este organizată o conferinţă de presă la sediul instituţiei de învăţământ.

UPDATE 1:
La eveniment participă prof. dr. Vasile Nicoară, directorul colegiului, prof. Loredana Tănase, directorul adjunct, dar și Florentina Gheorghe, consilierul de imagine al unităţii de învăţământ.

UPDATE 2:
Conferinţa a debutat cu un film dedicat Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân" Constanţa, realizat cu sprijinul cadrelor didactice, al cursanţilor, dar şi al foștilor mirciști. Filmul poate fi urmărit integral în Secțiunea Video.

UPDATE 3:
Prof.dr. Vasile Nicoară, directorul CNMB, a declarat faptul că, în condiţiile sanitare actuale, „este greu să ne  întâlnim cu toţi mirciştii, de toate vârstele, şi să rememorăm anii de şcoală şi performanţele pe care le-am obţinut împreună".

Cu toate acestea, bucuria serbării celor 125 de ani de excelenţă în învăţământ rămâne vie, prin celebrarea acesteia în mediul online, printr-o serie de evenimente.



UPDATE 4:
De asemenea, la conferinţă participă şi mirciştii care au câştigat premiul "Outstanding Science Mission". Elevii au fost coordonaţi de profesorul Ion Băraru.

UPDATE 5:
La rândul lor, reprezentanţii Consiliului Şcolar al Elevilor CNMB au vorbit despre proiectul realizat, "Dobrogea, Mozaic Cultural".

UPDATE 6:
La finalul discuțiilor, directorul Vasile Nicoară a precizat că în cursul zilei de mâine, 22 mai 2021, va fi dezvelită o placă memorială la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”, placă ce reprezintă un templu creat în jurul basoreliefului realizat de sculptorul constănțean Ion Jalea, mircist la rândul său.


Peisajul transpus pe placa memorială este unul preluat de pe acropole și este menit să creeze un panteon.


”În Grecia Antică, eroii erau înhumați în temple, pe care le numeau pantoane. Noi am vrut să creăm un astfel de panteon pentru eroii noștri, în jurul basoreliefului realizat de sculptorul Ion Jalea. Basorelieful recreează lupta cea mai importantă în Primul Război Mondial, în urma căreia România a devenit stat unitar național independent și a fost realizat de sculptorul Ion Jalea în amintirea elevilor și profesorilor noștri care au murit în timpul Primului Război Mondial. Printre aceștia se află și Vasile Tulbure, primul șef de promoție al nostru, care a murit la Mărășești, strigând, alături de ceilalți români, ”, a declarat directorul Vasile Nicoară.


Mai multe imagini în „Galeria foto”.

Citește și:

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” sărbătorește mâine 125 de existență

ZIUA LIVE. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța – o tradiție vie a excelenței în educație, ce dăinuie de 125 de ani

125 de ani de excelență în învățământ, marcați la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii