Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:50 20 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța a aprobat Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” (DOCUMENT)

ro

29 Dec, 2023 11:11 1807 Marime text


Consiliul Județean Constanța s-a întrunit în ședință ordinară în data de 15 decembrie 2023. Una dintre subiectele de discuție a fost Hotărârea nr. 286 privind aprobarea Organigramei, Statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.
 
CJC a hotărât:
  • Art.1 Se aprobă Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare de la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada” conform Anexei nr.1, Anexei nr.2 și Anexei nr.3, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
  • Art.2 Secretarul General al Județului, prin grija Direcției Generale de Administrație Publică și Juridică, comunica prezenta hotărâre Prefectului Județul Constanța, Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, prin directorul /managerul instituției, în vederea ducerii la îndeplinire, precum și Biroului Informatică pentru publicare și informare în Monitorul Oficial Local.
 
Prezenta hotărâre a fost adoptată cu un număr de 37 de voturi pentru, zero împotrivă și zero abțineri.
 
În organigrama din 2024 a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” figurează 61 de angajați. Există cinci angajați în posturi de conducere, anume: manager/director general, director artistic, director economic, șef la Secția Cercetare, Conservare, Promovare Cultură Tradițională/Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” și șef la Serviciul Coordonare Centru Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Personalul de execuție este împărțit astfel:
  • 19 angajați la Secția Cercetare, Conservare, Promovare Cultură Tradițională/Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul”
  • 10 angajați la Serviciul Coordonare Centru Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”
  • 14 angajați la Secția Cultural Educativă
  • 7 angajați la compartiment financiar contabil
  • Un angajat la compartiment resurse umane
  • 2 angajați la compartiment achiziții publice
  • 3 angajați la compartiment tehnic – administrativ
 
Centrul Cultural Județean Constanţa „Teodor T. Burada", denumit în continuare Centrul Cultural, este instituţie publică de cultură și artă, cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii și din subvenţii de la bugetul judeţean, având ca principal obiect de activitate interpretare artistică, conform codului CAEN 9001 şi cod secundar 9003 (activitate de creație artistică) specifice instituțiilor de spectacole şi concerte, cod secundar CAEN 855 (alte forme de învăţământ) și 8552 (învăţământ în domeniul cultural limbi străine, muzică, teatru, dans, arte plastice și alte arte) pentru activităţi de așezământ cultural și cod secundar CAEN 5914 pentru proiecție de filme cinematografice în calitate de exploatant. Instituția funcţionează sub autoritatea Consiliului Județean Constanţa, ca instituție - gazdă de spectacole și / sau concerte și ca instituție organizatoare de spectacole sau concerte.
Centrul Cultural îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile legislaţiei române în vigoare (Ordonanța nr.21/ 2007 privind instituțiile şi companiile de spectacole sau concerte, precum şi desfăşurarea activităților de impresariat artistic, O.U.G. nr. 118/2006, privind înființarea, organizarea şi desfăşurarea activităţii aşezămintelor culturale, cu modificările şi completările ulterioare, Legea 303/2008 privind aprobarea OUG 7/2008 pentru modificarea şi completarea OG 39/2005 privind cinematografia) şi cu cele ale prezentului Regulament de organizare şi funcţionare elaborat în temeiul Regulamentului-cadru.
 
Centrul Cultural s-a constituit prin reorganizarea a trei instituții distincte, astfel: Şcoala Populara de Arte şi Meserii Constanţa a absorbit Universitatea Populară Constanţa şi Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiționale Constanţa, conform Hotărârii Consiliului Judeţean Constanța nr. 191/15.07.2010, iar ulterior, Școala Populară de Arte și Meserii Constanța și-a schimbat denumirea în actualul Centrul Cultural Județean Constanţa ,,Teodor T. Burada”, conform Hotărârii Consiliului Judeţean Constanța nr. 88/22.03.2011. Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Constanța nr. 107/11.05.2016, Centrul Cultural Judeţean Constanţa,,Teodor T. Burada" a preluat prin absorbţie Direcția Judeţeana a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanța și se modifică structura organizatorică a institutiei prin infiintarea Secţiei Ansamblul Folcloric Profesionist, cu 19 posturi.
 
Patrimoniul Centrului Cultural Judetean Constanta „Teodor T. Burada” este alcătuit din drepturi și obligații asupra unor bunuri aflate în proprietatea publică sau privată a statului şi/sau a unităţii administrativ-teritoriale, după caz, pe care le administrează în condițiile legii, precum şi asupra unor bunuri aflate în proprietatea privată a instituţiei.
Patrimoniul Centrului Cultural poate fi îmbogăţit şi completat prin achiziţii, donații, precum şi prin preluarea în regim de comodat sau prin transfer, cu acordul parților, de bunuri, din partea unor instituții publice ale administrației publice centrale şi locale, a unor persoane juridice de drept public şi/sau privat, a unor persoane fizice din țară sau din străinătate.

Bunurile mobile si imobile aflate în administrarea Centrului Cultural se gestionează potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, conducerea instituţiei fiind obligată sa aplice masurile de protecţie prevăzute de lege în vederea protejării acestora.
 
Centrul Cultural este condus de un director general, numit prin concurs, conform legii. În prezent, instituția este conduă de Laura Abibula – Stroe.
 
Activitatea directorului general este sprijinită de consiliul de administraţie, organ colectiv de conducere cu caracter deliberativ, condus de un preşedinte şi format din 7-9 membri, inclusiv preşedintele. Componența consiliului de administrație este următoarea:
  • Ștefania – Laura Abibula – Stroe – președinte / director general
  • Alina Onel – director economic
  • Ana Maria Ștefan – director artistic (interimar)
  • Andreea Toader – contabil șef
  • Șerban – Cezar Gheorghiu – șef secția Ansamblul Folcloric Profesionist
  • Daniel – Cristian Oproiu – șef serviciu CMETP „Jean Constantin” și Exploatarea Filmelor
  • Vadim Iftime – expert secția Cultural – Educativ
  • Ana – Maria Ceara – expert secția Cultural – Educativ
  • Bucovală Enache – reprezentant CJC
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
A fost aprobată Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare de la Teatrul de Stat Constanța pentru 2024. Câte voturi au fost pentru (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii