Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța va amenaja parcul DN3C. Investiție de peste 265 de milioane de lei. Proiectul pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

ro

26 Jul, 2024 12:04 326 Marime text
Parc DN3C Constanta-Ovidiu
  • Pe ordinea se zi a ședinței CLM Constanța se află și Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnice pentru obiectivul de investiții „Construire parc DN3C din municipiul Constanța”, faza studiu de fezabilitate.
  • Amplasamentul avut în vedere pentru realizarea parcului, aflat în nord-estul teritoriului administrativ al municiplului, într-o zonă liberă de construcții, urmează să se dezvolte în baza Planului Urbanistic Zonal - Regenerare și Revitalizare Urbană Zona DN3C aflat în faza de elaborate
  • Valoarea totală estimată a Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții parc DN3C Consanța este de: 215.195.689,16 lei fără TVA, respectiv 256.082.870,11 lei cu TVA.
  • Obiectivul de investiții va fi realizat în 44 de luni: 6 luni – proiectare avizare + DTAC+DTOE, 2 luni – proiectare PT, DDE, 36 luni – execuție.
 
Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă ordinară, miercuri, 31.07.2024, ora 1430. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Pe ordinea se zi se află și Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnice pentru obiectivul de investiții „Construire parc DN3C din municipiul Constanța”, faza studiu de fezabilitate.

Viziunea administrației locale privind dezvoltarea zonei metropolitane Constanța, fundamentată pe principiile unei creșteri sustenabile a calității vieții pe termen mediu și lung, prin care se urmărește tratarea problemei deficitului de spații verzi la nivelui municiplului, prin investiția într-un parc public de mară dlmensăună.

Amplasamentul avut în vedere pentru realizarea parcului, aflat în nord-estul teritoriului administrativ al municiplului, într-o zonă liberă de construcții, urmează să se dezvolte în baza Planului Urbanistic Zonal - Regenerare și Revitalizare Urbană Zona DN3C aflat în faza de elaborare. Documentația răspune nevoii de extindere a teritoriului intravilan al municiplului în baza principiilor unei dezvoltări sustenabile pe patru planuri: social, economic, spațial și ecologic.

Obiectul dezvoltării reglementate prin PUZ este zona neconstruită desfășurată de-a lungul arterei DN3C, o importantă axă NV - SE prin intermediul căreia se realizează legătura între Constanța-Ovidiu.

Miza demersului de a contura un nou centru urban în nord-vestul orașului care să integreze Investiții în echipamente publice de interes municipal (parc urban, campus universitar, un nou pol logistic), alături de suprafețe importante destinate dezvoltării de locuințe noi și dotări conexe (dotări de sănătate, educație, cornert și cultură).

Amplasamentul proiectului cuprinde terenurl agricole, precum și zone de depozitare, activități logistice, producție și alte funcțiuni mari, consumatoare de teren și generatoare de trafic greu pe latura vestică a DN3C.

Conform „Studiului de fundamentare pentru spații verzi și dotări pentru agrement" anexat Planului Urbanistic Zonal - Regenerate și Revitalizare Urbană Zona DN3C, planificarea acestei dezvoltări reprezintă o oportunitate pentru prevederea unui parc urban de mari dimensiuni, dotare municipală a cărei suprafață și importanță să depăsească strict zona imediat adiacentă.

Prezenta acestui parc oferă și ocazia de a pune problema dezvolării unei rețele de spații verzi care să indlce o strategie de dezvoltare a orasului din această perspectivă, participând în mod direct la îmbunătățirea condițiilor de mediu și, implicit, la creșterea calității vieții.
Prevăzut într-o zonă în care orașul începe să se dezvolte la limita actualulul intravilan, dar bine racordat la reșele de transport existente, propuse pentru modernizare, viitorul parc are un dublu public țintă.

Pe de-o parte, el se adresează locultorilor orașului actual și viitor în fața cărora caută să devină mai accesibil. Pe de altă parte, parcul se adresează și locuitorilor din zona metropolitană, în mod special prin programele sociale, culturale și de loisir pe care le va adăposti.
Îndeplinirea urmatoarelor obiective ale proiectului:

- Accesibilitate,
- Responsabilitate ecologică,
 - Protecția mediului și încurajarea biodiversității,
- Atmosferă și design atractiv,
- Incluziune socială,
 - Adaptabilitate și flexibilitate,
 - Gestionare diferențiată și implicare comunitară.

Valoarea totală estimată a Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții parc DN3C Consanța este de: 215.195.689,16 lei fără TVA, respectiv 256.082.870,11 lei cu TVA.

Obiectivul de investiții va fi realizat în 44 de luni: 6 luni – proiectare avizare + DTAC+DTOE, 2 luni – proiectare PT, DDE, 36 luni – execuție.
 
În secțiunea Documente puteți consulta proiectul de hotârăre privind aprobarea documentației tehnice pentru obiectivul de investiții „Construire parc DN3C din municipiul Constanța”, faza studiu de fezabilitate.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Costul proiectului este imens.A fost semnat contractul pentru proiectarea parcului DN3C Constanța (DOCUMENTE)


Consiliul Local al Municipiului Constanța convocat în ședință ordinară! (DOCUMENTE)
 
Echipamentele și dotările achiziționate de Primăria Constanța, în contextul Covid-19, transmise Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii