Proiectul „Diversificarea serviciilor de educație timpurie în județul Constanța”, în valoare de peste 38,8 milioane de lei, pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța (DOCUMENT)
Proiectul „Diversificarea serviciilor de educație timpurie în județul Constanța”, în valoare de peste
14 Oct, 2024 09:41
ZIUA de Constanta
533
Marime text
- Printre proiecte de pe ordinea de zi a ședinâei CJC din data de 17 octimbrie se numără și Proiectul de hotărâre nr.209/02.10.2024 privind aprobarea proiectului „Diversificarea serviciilor de educație timpurie în județul Constanța”, a cheltuielilor aferente și a Acordului - cadru de parteneriat pentru realizarea proiectului.
- Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
- Prin proiectul de hotărâre se propune aprobarea participării UAT Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța în calitate de lider derularea proiectului „Divesificarea serviciilor de educație timpurie în județul Constanța", ce va fi propus la finanțare în cadrul Programului Educație și Ocupare 2021 – 2027.
Pe 17 octombrie 2024, are loc ultima ședință de Consiliu Județean din actualul mandat, iar pe ordinea de zi se află mai multe proiecte. Ședința se va ține în format fizic, conform convocatorului.
Printre proiecte se numără și Proiectul de hotărâre nr.209/02.10.2024 privind aprobarea proiectului „Diversificarea serviciilor de educație timpurie în județul Constanța”, a cheltuielilor aferente și a Acordului - cadru de parteneriat pentru realizarea proiectului. Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
Prin proiectul de hotărâre se propune aprobarea participării UAT Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța în calitate de lider derularea proiectului „Divesificarea serviciilor de educație timpurie în județul Constanța", ce va fi propus la finanțare în cadrul Programului Educație și Ocupare 2021 – 2027, Prioritatea 2, Prioritatea 5, Obiectiv Specific: ESO4.6 - Promovarea accesului egal la educație și formare de calitate și favorabile incluziunii, precum și a absolvirii acestora, în special pentru grupurile defavorizate, începând de la educația și îngrijirea timpuriue, continuind cu educația și formarea generală și profesională până la învățământul terțiar, precum și învățarea în rândul adulților, inclusiv prin facilitatea mobilității în scopul învățării pentgru toți și a accesibilității pentru persoanele cu dizabilități.
Consilierii județeni vor mai aporba valoarea totală a proiectului în cuantum de 32.671.687,52 fără TVA, respectiv 38.879.308,15 cu TVA.
Aprobarea cheltuielilor eligibile, din valoarea totală a proiectului, aferentă UAT Consiliul Județean Constanța, în valitate de lider, în cuantum de 3.289.730,71 leiu fără TVA, respectiv 3.914.779,55 lei cu TVA și a contriției propii în valoare de 65.794.61 Iei fără TVA, respectiv 78.295.59 cu TVA reprezentând 2% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente Lideruli de proiect.
Aprobarea angajării UAT Consliului Județean Constanța să implementeze propiectui „Divesificarea serviciilor de educație timpurie în județul Constanța“, în conformitate cu obligațiile asumate prin Contractul de finanțare.
Se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursăii/ decontării ulterioare a cheluielilor din instrumentele structurale.
Aprobarea Acordului cadru de panteneriat pentru realizarea proiecului „Diversificarca serviciilor de educație timpurie în județul Constanța", ce se va încheia între UAT Consiliul Județean Constanța și unitățile administrativ - teritoriale din județul Constanța, în calitate de parteneri.
Parteneri în proiectul„Diversificarca serviciilor de educație timpurie în județul Constanța" sunt: UAT Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, UAT Cernavodă, UAT Hârșova, UAT Valu lui Traian, UAT Agigea, UAT Albești, UAT Topraisar, UAT Limanu, UAT Lumina, UAT Cumpăna, UAT Oltina.
În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul de hotărâre nr.209/02.10.2024 privind aprobarea proiectului „Diversificarea serviciilor de educație timpurie în județul Constanța”, a cheltuielilor aferente și a Acordului - cadru de parteneriat pentru realizarea proiectului
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Consilierii județeni votează acordarea de stimulente pentru personalul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (DOCUMENT)
Tags: Mihai Lupu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii