Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul pe masa consilierilor județeni Comuna Limanu solicită CJC spijin financiar de 1,6 milioane de lei pentru amenajarea unei străzi din localitatea 2 Mai (DOCUMENT)

ro

29 Jul, 2024 10:18 224 Marime text
Primaria comunei Limanu
  •  Proiectul privid aprobarea asocierii UAT Județul Constanța și UAT Comuna Limanu în vederea realizării în comun a execuției de lucrări a Lotului 2 aferent obiectivului de investiții „Amenajare Gheorghe Bunoiu și înființare refugii parcare/spații verzi pe strada Mihail Kogalniceanu în localitatea 2 Mai, comuna Limanu, Județul Constanța” se află pe ordinea de zi a ședinței CJC din data de 31 iulie.
  • Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Constanța.
 
Consiliul Județean Constanța se întrunește, pe data de 31 iuilie, în ședință ordinară, carew se va desfășura în format fizic în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.
 
Pe ordinea de zi se află și Proiectul privid aprobarea asocierii UAT Județul Constanța și UAT Comuna Limanu în vederea realizării în comun a execuției de lucrări a Lotului 2 aferent obiectivului de investiții „Amenajare Gheorghe Bunoiu și înființare refugii parcare/spații verzi pe strada Mihail Kogalniceanu în localitatea 2 Mai, comuna Limanu, Județul Constanța”. Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Constanța.

Prin adresa numărul 11183/19.06.2024, înregistrata la Consiliul Județean Constanța, Primăria Comunei Limanu a solicitat susținere financiară în valoare de 1.600.000 lei cu TVA pentru execuția de lucrări a Lotului 2 aferent obiectivului de investiții refugii parcare/spații verzi pe strada Mihail Kogalniceanu, în localitatea 2 Mai, comuna Limanu, județul Constanța, în vederea inițierii unui Proiect de hotărâre.

Pentru stabilirea colaborării dintre părți, în scopul finanțării obiectivului de investiții „Amenajare Gheorghe Bunoiu și înființare refugii parcare/spații verzi pe strada Mihail Kogălniceanu în localitatea 2 Mai, comuna Limanu, judetul Constanța", se impune încheierea unui contract de asociere, prin care acestea să  prevadă contribuția și obligațiile ce le revin în realizarea obiectivului.

Primăria comunei Limanu solicită de la CJC sprijun financiar  de 1.600.000 lei cu TVA pentru implemenatera obiectivului de investiții „Amenajare Gheorghe Bunoiu și înființare refugii parcare/spații verzi pe strada Mihail Kogălniceanu în localitatea 2 Mai, comuna Limanu, judetul Constanța". Este un proiect complex care prespune atât amenajarea străzii Gheorghe Bunoiu, cât și a străzii Mihail Kogălniceanu, care are regim de DN.

Strada Mihail Kogalniceanu aparține categoriei de Drum Național ( DN 39) și va fi împărtiță în 2 loturi, urmând a se realiza următoarele lucrări:
- Amenajarea locurilor de parcare în spatii special amenajate în suprafață de aproximativ 3.350 mp ( alveole pe ambele părți ale stazii) cu pavele din beton vibropresate carosabile cu grosimea de 10 cm,
- Amenajarea trotuarelor și a accesurilor la proprietăți cu pavele din beton vibropresate carosabile cu grosimea de 8 cm, în suprafață de aproximativ 6.930 mp,
- Reamenajarea a 6 stații de autobuz pentru mijloacele de transport în comun cu pavele din beton vibropresate carosabile cu grosimea de 10 cm, în suprafațăi de aproximativ 270 mp și amplasarea de mobilier urban ( coșuri de gunoi, bănci),
- Amenajarea spațiilor verzi în suprafață de aproximativ 540 mp, în care vor fi plantați pomi omamentali,
- Modernizarea iluminatului public pe ambele părți ale străzii prin montarea a 110 stâlpi metalici cu 2 console, având corpuri de iluminat cu LED,
-  Realizarea unor canale tehnice pentru instalarea în subteran a rețelelor electrice și de telecomunicații prin montarea a 110 camere de tragere.

Strada Mihail Kogălniceanu, care face parte din Drumul Național 39 (DN 39), a fost împărtiță în două loturi distincte. Pentru Lotul 2, devizul estimativ este de 1.600.000 lei cu TVA, incluzând toate costurile necesare pentru realizarea acestuia.

Lotul 2 al proiectului începe la Km 49+000 pe partea de Est și se finalizează la Km 49+625, tot pe partea de Est. De asemenea, investiția pentru Lotul 2 se desfășoară în afara Iocalității având rolul de a face legătura între pista de biciclete din Vama Veche - intrarea în localitatea 2 Mai și prin realizarea acestor lucrări se va reduce semnificativ riscul de accidente.

Luând în considerare cele menționate, Primăria Limanu solicită CJC susținere financiară necesară execuției lucrărilor Lotului 2, având o valoare estimată de 1.600.000 lei cu TVA.

În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul privid aprobarea asocierii UAT Județul Constanța și UAT Comuna Limanu în vederea realizării în comun a execușiei de lucrpri a Lotului 2 aferent obiectivului de investișii „Amenajare Gheorghe Bunoiu și înființare refugii parcare/spații verzi pe strada Mihail Kogalniceanu în localitatea 2 Mai, comuna Limanu, Județul Constanța”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Pavilionul Expozițional Constanța, dat în folosință gratuită Bisericii Creștine Baptiste ARKA Constanța. Iată de ce (DOCUMENT)


Primăria Limanu va amenaja două străzi din localitatea 2 Mai (document)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii