Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CJ Constanța Înființarea prin restructurare a Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Lotus Techirghiol, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

ro

14 Oct, 2024 11:35 158 Marime text





 
  • Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 17.10.2024, ora 10:00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ. 
 
Ședința se va desfășura în format fizic, având în vedere că ordinea de zi cuprinde proiecte de hotărâre ce necesită asigurarea caracterului secret al votului.
 
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și proiect nr. 200/25.09.2024 privind înființarea prin restructurare a serviciului social cu cazare Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CAbR) Lotus Techirghiol, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.
 
Inițiator al proiectului este  președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
 
 
Ce este Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi (CAbR) Lotus Techirghiol
 
Serviciul social "Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi (CAbR) Lotus" Techirghiol, cod serviciu social 8790 CR-D-II este Infiintat şi administrat de Directia Generală de Asistentă Socială şi Protectia Copilului Constanta acreditată ca furnizor de servicii sociale conform Certificatului de acreditare nr.000971/22.05.2014, eliberat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi are sediul 1n Techirghiol, strada Eroilor nr 26, judelul Constanța.
Scopul serviciului social
Scopul serviciului social "Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi (CAbR) Lotus" Techirghiol este cel al unui serviciu social de tip rezidential care cuprinde un ansamblu de activităti, cu preponderentă de abilitare şi reabilitare, realizate pentru a răspunde nevoilor individuale specifice ale persoanelor adulte cu dizabilităti, în vederea dezvoltării potentialului personal.
 
Activitătile care se desfăşoară în cadnil centrului, prestate pentru a răspunde nevoilor sociale, precum şi celor speciale, individuale, familiale sau de grup, în vederea depăşirii situatiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii beneficiarilor, sunt:
 
  • Informare şi asistentă socială
  • Găzduire
  • Alimentaţie
  • Asistenţă pentru sănătate
  • Consiliere psihologică
  • Abilitare şi reabilitare
  • ingrijire şi asistenţă
  • Deprinderi de viaţiă independentă:mentinerea / dezvoltarea aptitudinilor cognitive; menţinerea/dezvoltarea deprinderilor zilnice; menţinerea /dezvoltarea deprinderilor de comunicare; menţinerea, dezvoltarea deprinderilor de mobilitate; menţinerea / dezvoltareadeprinderilor de autoIngrijire; menţinerea/dezvoltarea deprinderilor de îngrijire a propriei sănătăţi; menţinere/dezvoltarea deprinderilor de autogospodărire; mentinerea/dezvoltarea deprinderilor de interacţiune.
  • Integrare şi participare socială şi civică
  • Educatie / pregătire pentru muncă
  • Respectarea drepturilor beneficiarului
  • Protectia impotriva neglijării, exploatării, violenţei şi abuzului
  • Protecţia impotriva torturii şi tratamentelor crude, inumane sau degradante
  • Participare asistată cu suport şi monitorizare în cadrul programelor de servicii sociale derulate in centrul
  • Asistentă în caz de deces 
 
Ca urmare a implementării Planului revizuit de restructurare a Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Artemia Techirghiol nr.182259/12.09.2024, avizat de către ANPDPD prin adresa nr.31271/DSSS/SIS/19.09.2024, se Infiimează prin restructurare serviciul social rezidential destinat persoanelor adulte cu dizabilităti "Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităti (CAbR) Lotus" capacitate aprobată 27 locuri.
 
 
Proiectul în integralitate poate fi consultat în secțiunea „Documen t” a materialului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia date.
 
Citește și
Ședință CJ Constanța Proiect pentru desemnarea reprezentantului CJ în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității Educației la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii