Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CL Constanța Este supus aprobării Planul de analiză și acoperire a riscurilor ȋn municipiul Constanţa (DOCUMENT)

ro

25 Aug, 2024 21:01 170 Marime text
Primăria Constanța






Consiliul local al municipiului Constanţa  este convocat în şedinţă ordinară, joi , 29.08.2024, ora 12.00.
 
 
 
Pe lista ordinii de zi se află și proiectul de hotărâre nr. 367/2024 privind aprobarea Planului de analiză și acoperire  a  riscurilor ȋn municipiul Constanţa.
 
Scopurile Planului de analiză şi acoperire a riscurilor sunt de a asigura cunoaşterea de către toți factorii implicați a sarcinilor şi atribuțiilor ce le revin premergător, pe timpul şi după aparitia unei situatii de urgență, de a crea un cadru unitar şi coerent de actiune pentru prevenirea şi gestionarea riscurilor generatoare de situații de urgentă şi de a asigura un răspuns optim în caz de urgentă, adecvat fiecărui tip de risc identificat.
 
Obiectivele Planului de analiză şi acoperire a riscurilor sunt, conform documentului:
 
  • asigurarea prevenirii riscurilor generatoare de situatii de urgentă, prin evitarea manifestării acestora, reducerea frecventei de producere ori limitarea consecintelor lor, în baza concluziilor rezultate in urma identificării şi evaluării tipurilor de risc, conform schemei cu riscurile teritoriale;
  • amplasarea şi dimensionarea unitătilor operative şi a celorlalte forte destinate asigurării functiilor de sprijin privind prevenirea şi gestionarea situatiilor de urgenţă;
  • stabilirea conceptiei de interventie în situatii de urgentă şi elaborarea planurilor operative;
  • alocarea şi optimizarea fortelor şi mijloacelor necesare prevenirii şi gestionării situatiilor de urgentă. 

Avănd in vedere că Planurile de analiză şi acoperire a riscurilor se întocmesc de comitetele locale pentru situatii de urgenţă şi se aprobă de Consiliile locale, corespunzător unitătilor administrative-teritoriale pe care le reprezintă. in temeiul prevederilor art. 136 alin 1, lit.a) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ cu modificările şi completarile ulterioare, se inițiază  proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de analiză şi acoperire a riscurilor în municipiul Constanța.
 
 
 
 
 
Citește și
Ședință CL ConstanțaAprobarea tipului de suport alimentar ce poate fi distribuit în Programul „Masă sănătoasă″ (DOCUMENT)
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii