Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Constanța Facilități sportive noi pentru Constanța. Consilierii locali discută un proiect de investiții (DOCUMENT)

ro

25 Sep, 2024 21:47 538 Marime text
foto: Freepick.com
 Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, luni, 30.09.2024, ora 14.00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință. 

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și proiect de hotărâre nr. 395/2024 privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico – economici, pentru obiectivul de investiții ”Amenajare teren pentru activități sportive și pistă pentru alergat pe terenul situat între blocurile N, M, O, Q cuprins între străzile Dumitru Marinescu, Dreptății, Prieteniei și Solidarității, municipiul Constanța”

Initiator al proiectului primar Vergil Chiţac.
 
 Au fost solicitate avize la Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5.
 
Terenul ce face obiectul proiectului, în suprafaţă de 6.379 mp, nr. cadastral 256206, situat în municipiul Constanţa, -zona blocurilor N, M, O, Q cuprins între străzile Dumitru Marinescu, Dreptăţii, Prieteniei şi Solidarităţii constituie domeniu public at municipiului Constanţa, inventariat prin H.C.L. nr. 451/2017, nr. crt.1352, transmis în gestiune delegată societăţii Confort Urban SRL conform H.C.L. nr.266/2023, anexa 4.
 

Facilităţi şi capacitate de susţinere a unor meciuri sportive

Potrivit datelor referatului de aprobare, prin prezentul studiu se demarează procesul de transformare a zonei prin amenajarea coerentă a spaţiului urban ce deserveşte populaţia municipiului Constanţa. Se propune ca la finalizarea implementării proiectului să existe facilităţi şi capacitate de susţinere a unor meciuri de fotbal, baschet, tenis, handbal, volei conform cu standardele actuale, de asigurare a facilităţilor necesare sportivilor care evoluează pe teren, de asigurare a unui spaţiu de alergare conform cu standardele actuale şi spaţii de agrement pentru comunitate.
 

Se vor realiza alei pietonale, zone de loisir  

În cadrul obiectivului de investiţii se propune amenajarea unui teren pentru activităţi de recreere şi sport alcătuit din: 1 teren multisport, 1 loc de joacă pentru copii şi 1 pistă de alergare, fiind necesar a se realiza sistematizarea corespunzătoare a terenului dedicat investiţiei.

Pe lângă cele enumerate, se vor realiza alei pietonale, zone de loisir, amenajarea terenului şi se vor asigura toate echipamentele şi dotările necesare funcţionării corespunzătoare a investiţiel. Zonele de agrement şi activităţi sportive urbane reprezintă o necesitate în Constanţa, oferind un refugiu natural în mijlocul agitaţiei urbane. Aceste spaţii verzi nu doar că oferă un cadru relaxant, ci şi promovează biodiversitatea şi îmbunătăţesca calitatea aerului.
 
Prin crearea şi întreţinerea zonelor de agrement, oraşul ar putea contracara efectele negative ale poluării şi ale aglomeraţiei, oferind astfel un mediu sănătos pentru locuitori.
 
 
 
Proiectul în integralitate poate fi studiat în secțiunea Document a materialului.
  


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




 Citește și: 


Ședința CLM ConstanțaAprobarea regulamentului pentru lucrările tehnico-edilitare, pe agenda consilierilor locali (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii