Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Constanța Îmbunătățiri în Cartierul Universitate. Consilierii locali dezbat proiectul (DOCUMENT)

ro

28 Sep, 2024 17:44 155 Marime text
 
 
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, luni, 30.09.2024, ora 14.00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință. 

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și Proiect de hotărâre nr. 396/2024 pentru modificarea HCL nr. 271/2021 privind aprobarea documentației tehnico – economice, faza de studiu de fezabilitate pentru „Lucrări de construire aferente tramei stradale din municipiul Constanța – Cartier Universitate – etapa I: strada Cuarțului, strada Opalului, strada Safirului, strada Agatului, strada Ametistului, strada Perlei, strada Topazului, strada Smaraldului”.

Inițiator al proiectului primar Vergil Chiţac.

 Au fost solicitate avize la Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 2, nr. 3 și nr. 5.
 
Cartierul Universitate, situat la nord-vest de bulevardul Aurel Vlaicu, a trecut printr-o dezvoltare rapidă în ultimii 10 ani, și spunem asta, pentru că, dacă ați avut drum în zonă, ați putut vedea acolo numeroase construcții rezidențiale private.


Citește și:
Concept bazat pe spații generoase și dotări moderneApartamente confortabile în complexele rezidențiale VertuCampus și VertuNord din Constanța (GALERIE FOTO)


Printr-o hotărâre din 2021, Consiliul Local a aprobat planurile pentru lucrările de construcție a rețelei de străzi din cartier: strada Cuarțului, Opalului, Safirului, Agatului, Ametistului, Perlei, Topazului și Smaraldului. În 2022, devizele pentru aceste lucrări au fost actualizate.

Conform legii finanțelor publice locale și a reglementărilor privind studiile de fezabilitate, în cazul modificării costurilor maxime sau minime ale proiectului, este necesară o nouă aprobare a indicatorilor economici.

La momentul aprobării inițiale, prețurile materialelor și serviciilor erau stabilite în baza unui contract de delegare a serviciilor publice din 2013, dar între timp aceste tarife au fost ajustate din cauza creșterii prețurilor la materiale, manoperă și transport. În prezent, este în vigoare un nou act adițional la acest contract.
 

Lucrările la strada Acad. Petre T. Frangopol (fosta strada Cuarțului) din Constanța, amânate

Străzile Topazului, Ametistului, Perlei, Opalului, Smaraldului, Safirului și Agatului au fost finalizate. Totuși, lucrările la strada Acad. Petre T. Frangopol (fosta strada Cuarțului) au fost amânate din cauza intervențiilor necesare pentru utilități.


Citește și:
Lucrări Constanța. Condiții de circulație îmbunătățite pe strada Opalului (FOTO)



Actualizarea devizului general pentru strada Acad. Petre T. Frangopol este necesară pentru a reflecta costurile actuale din august 2024, restul străzilor neavând nevoie de modificări.

Amintim că, la data de 09 august 2024, Primăria Constanța anunța că Strada Acad. Petre T. Frangopol (fostă Cuarțului) se transformă într-o arteră de circulație cu trafic rutier în condiții optime. La acea perioadă se intervenea cu utilaje pentru asfaltare, motiv pentru care traficul rutier a fost  restricționat  total. Este ultima stradă  din totalul celor 8 care au fost construite de la zero în acest cartier”, transmitea Primăria la acea vreme.
 
Lucrările sunt finanțate din fondul special destinat investițiilor. Potrivit proiectului, se execută prima etapă a lucrărilor de amenajare a zonei carosabile, care prevede un strat de asfalt și un acostament de 50 de cm de piatră. La final vor fi aplicate marcajele rutiere. 
 
 
Proiectul în integralitate poate fi studiat în secțiunea Document a materialului.
  


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



 
 Citește și:
Strada Acad. Petre T. Frangopol (fostă Cuarțului) se transformă într-o arteră de circulație cu trafic rutier în condiții optime
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii