Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Constanța Proiectul pentru aprobarea PUZ-ului unui teren situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în atenția aleșilor locali (DOCUMENT)

ro

26 Jun, 2024 16:57 361 Marime text


Joi, 27 iunie 2024, Consiliul local al municipiului Constanța se întrunește în ședința ordinară, începând cu ora 14:00.
 
Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.
 
Unul dintre proiectele ce intră la vot este Proiect de hotărâre nr. 201/19.04.2024 privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpușneanu, str. Farului, str. Salcâmilor și limite cadastrale.
 
Terenul pentru care s-a inițiat PUZ-ul este siutat în intravilanul municipiului Constanța, str. Salcâmilor nr. 19 – 19A și Bdul. Alexandru Lăpușneanu nr. 94A, Lot 2, în suprafață de 466 mp (conform actelor de proprietate și măsurătorilor cadastrale). Acesta este proprietatea soților D.M. și D.A.
 
Valabilitatea planului urbanistic zonal este de 3 ani de la data aprobării prezentei hotărâri.
 
Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri încetează aplicabilitatea documentațiilor de urbanism anterior aprobate pentru imobile situate în teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpușneanu, str. Farului, str. Salcâmilor și limite cadastrale.
 
Potrivit prevederilor PUG aprobat prin HCL nr. 653/1999, a cărui valabilitate a fost prelungită conform legii prin adoptarea HCL nr. 405/2023, terenul situat în str. Salcâmilor + bdul Alexandru Lăpușneanu nr. 19 – 19A+94A, Lot 2, se află în UTR 5, fiind reglementat urbanistic de două zone de reglementare: ZRL5 – subzona locuințelor colective înalte cu regim de înălțime P+8-10E situate în ansambluri preponderent rezidențiale și, respectiv, ZRL2a – subzona locuințelor cu maxim P + 2 niveluri aflate în afara perimetrelor de protecție.
 
Potrivit prevederilor PUD aprobat prin HCL nr. 464/2006, destinația imobilului vecin terenului pentru care s-a inițiat prezenta documentație de urbanism, situat în bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 94A, este de cabinete medicale și locuințe.
 
Prin prezenta documentație urbanistică, se propune împărțirea zonei studiate în 4 zone de reglementare după cum urmează:
  • ZRL5 – subzona locuințelor colective înalte cu P + 8 – 10 niveluri, situate în ansambluri preponderent rezidențiale – a cărei limită UTR conform PUG se modifică, însă reglementările urbanistice se mențin conform PUG
  • ZRL2a1 – locuințe individuale și colective mici cu maxim 16 metri, situate în afara perimetrelor de protecție – a cărei limită UTR conform PUG și indicatori urbanistici (majorare cu 20% în baza legii 350/2011) se modifică față de PUG
  • ZMa – zona mixtă situată în interiorul perimetrelor de protecție, situată în ansambluri preponderent rezidențiale; propusă în cadrul prezentei documentații urbanistice
  • ZRL2a1 – locuințe individuale și colective mici cu maxim 16 metri, situate în afara perimetrelor de protecție – a cărei limită UTR conform PUG și indicatori urbanistici (majorare cu 20% în baza legii 350/2011) se modifică față de PUG
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Consilierii locali din Constanța se întrunesc pentru aprobarea PUZ-ului unui teren deținut de Comtrans SA (DOCUMENT) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii