Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Organigrama, Statul de Funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare pentru 2024 au fost aprobate în ședința CJC (DOCUMENT)

ro

29 Dec, 2023 15:59 978 Marime text


În ședința Consiliului Județean Constanța din data de 15 decembrie 2023, aleșii locali au avut în atenție Hotărârea nr. 275 privind aprobarea Organigramei, a Statului de Funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”.
 
Iată ce au hotărât consilierii județeni:
  • Art.1 Se aprobă Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța ,,Căluțul de Mare”, conform Anexelor nr.1, nr. 2 și nr. 3, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
  • Art.2 Secretarul General al Județului, prin grija Direcției Generale de Administrație Publică și Juridică, va comunica prezenta hotărâre Prefectului - Județul Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța ,,Căluțul de Mare”, prin directorul/managerul instituției pentru ducerea la îndeplinire, precum și Biroului Informatică pentru publicare și informare în Monitorul Oficial Local.
 
Prezenta hotărâre a fost adoptată cu un număr de 35 de voturi pentru, două împotrivă și zero abțineri.
 
În organigrama pentru anul 2024 a instituției teatrale figurează 38 de angajați, din care trei ocupă posturi în conducerea teatrului, iar ceilalți 35 reprezintă personalul de execuție.
 
Teatrul pentru Copii şi Tineret Constanța,,Căluţul de Mare" este instituție publică de cultură, încadrată în categoria „instituții de spectacol de repertoriu" conform prevederilor Ordonanţei de Guvern 21/2007- privind instituțiile şi companiile de spectacol sau concerte, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată prin Legea 353/2007.
Instituţia are personalitate juridică, și deplină autonomie în stabilirea repertoriului, în realizarea programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, artistice, proprii sau în colaborare, în concordanţă cu nevoile publicului spectator, ținând cont de politicile culturale concepute pentru a răspunde nevoilor comunității precum şi de proiectul de management aprobat.
Instituţia este subordonată Consiliului Judeţean Constanţa şi este finanţată din venituri proprii şi subvenţii de la Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Teatrul este organizat şi funcţionează în conformitate cu prevederile legislației române în vigoare Legea 53/2003 - Codul muncii actualizată şi în baza legislației specifice respectiv Ordonanţei de Guvern 21/2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, actualizată prin Legea 353/2007 şi în baza acestora se întocmeşte prezentul Regulament de Organizare şi Funcţionare.
Teatrul pentru Copii şi Tineret Constanta s-a înfiinţat şi funcţionează, din anul 2002, în baza Hotărârii Consiliului Local Constanța nr. 114/28.03.2002 prin desprinderea Secţiei de Păpuşi din cadrul Teatrului „Ovidius" Constanța, ulterior fiindu-i atribuită denumirea de „Căluțul de Mare" în baza Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 175/22.05.2013.

 
Teatrul pentru Copii şi Tineret Constanța „Căluţul de Mare" are sediul în str. Aristide Karatzali nr. 16 cu spaţii aferente profilului funcțional al instituţiei.
Patrimoniul Teatrului este alcătuit din drepturi și obligații asupra bunurilor proprietate publică a judeţului Constanța și asupra bunurilor proprii pe care le administrează în conformitate şi în condiţiile impuse de lege.
Patrimoniul Teatrului poate fi îmbogăţit şi completat prin achiziții, donații, sponsorizări, precum şi prin preluarea în regim de comodat sau prin transfer, prin primirea în folosinţă gratuită cu acordul părţilor, de bunuri, din partea unor instituții ale administraţiei publice centrale şi locale, a unor persoane juridice de drept public şi/sau privat, a unor persoane fizice din ţară sau din străinătate. Liberalităţile de orice fel pot fi acceptate numai dacă nu sunt grevate de condiţii ori de sarcini care pot afecta autonomia instituției sau dacă nu sunt contrare obiectului său de activitate.
Bunurile mobile și imobile aflate în administrarea Teatrului pentru Copii și Tineret Constanţa,,Căluţul de Mare", se gestionează potrivit dispozițiilor legale în vigoare, conducerea instituţiei fiind obligată să aplice măsurile de protecție prevăzute de lege în vederea protejării şi inventarierii acestora.
 
Conducerea Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța „Căluţul de Mare” este asigurată de manager, pe baza Contractului de management încheiat cu Ordonatorul de credite, respectiv Consiliul Județean Constanţa.
Pe durata contractului de management, Consiliul Judeţean verifică modul în care sunt respectate clauzele acestuia de către manager, în cadrul evaluărilor managementului.
Activitatea managerului este sprijinită de directorul artistic și contabilul şef, numiți în urma promovării concursului organizat în condițiile legii, prin decizie a managerului.

 
În procesul de luare a deciziilor managerul este sprijinit de două organisme:
- Consiliul Administrativ cu rol deliberativ;
- Consiliul Artistic cu rol consultativ.
 
Consiliul Administrativ, este organism de conducere cu rol deliberativ în ceea ce priveşte măsurile necesare desfăşurării activităţii Teatrului. Consiliul administrativ se înființează în baza deciziei managerului. Managerul este preşedintele Consiliului Administrativ.
Consiliul administrativ este format din:
  • Aurel Palade – manager – președinte
  • Irina Elena Costencu – reprezentant CJC
  • Vasile Gherghilescu – director artistic
  • Viorica Necșoiu – contabil – șef
  • Marian – Valeriu Tomescu – regizor tehnic
  • Clara Ghiuvelichian – actor
  • Mgdalena Bădică – consultant artistic
  • Dan Cojocaru – reprezentantul salariaților
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Consiliul Județean Constanța a aprobat Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii