Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 05 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Navală Constanța cumpără echipamente pentru utilizarea tehnologiei VR pentru 84.000 de euro (DOCUMENT)

ro

05 Oct, 2024 17:03 183 Marime text
  • După cum se arată în descrierea achiziției, scopul este acela de a cumpăra echipamente prin planul sectorial de cercetare dezvoltare al Ministerului Apărării Naționale (PSCD) – proiectul „Cercetări privind utilizarea tehnologiilor VR (realitate virtuală) în procesul de predare-învățare în limbile română și engleză, pentru disciplinele Mașini și acționări hidraulice, Mașini hidraulice și pneumatice, Acționări hidraulice și instalații mecanice și hidropneumatice navale” pe anul 2024


Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța cumpără echipamente pentru proiectul PSCD – cercetări privind utilizarea tehnologiilor VR (realitate virtuală) în procesul de predare-învățare.


Valoarea totală a achiziției este de 417.977,80 de lei, echivalentul a 84.000 de euro, potrivit cursului actual.


După cum se arată în descrierea achiziției, scopul este acela de a cumpăra echipamente prin planul sectorial de cercetare dezvoltare al Ministerului Apărării Naționale (PSCD) – proiectul „Cercetări privind utilizarea tehnologiilor VR (realitate virtuală) în procesul de predare-învățare în limbile română și engleză, pentru disciplinele Mașini și acționări hidraulice, Mașini hidraulice și pneumatice, Acționări hidraulice și instalații mecanice și hidropneumatice navale” pe anul 2024.



Cele patru loturi ale contractului sunt: lot 1 – stație grafică VR; lot 2 – monitor 32”; lot 3 – cască VR și lot 4 – softuri.


Pentru fiecare lot, criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.


Primele două loturi au fost adjudecate de Pragma Computers SRL pentru sumele de 77.864 de lei, respectiv 12.856 de lei. Celelalte două loturi au fost atribuite firmei Cad Works International SRL pentru 10.889 de lei, respectiv 316.368,80 de lei.


La data de 19 septembrie, cele două firme au încheiat contractul cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța, iar pe 3 octombrie a fost publicat în SEAP.

 

Despre Pragma Computers SRL


Datele de pe termene.ro arată că Pragma Computers SRL a fost înființată în anul 1993, are sediul social în București, iar obiectul de activitate este „comerț cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software-ului”.


În ultimul an fiscal, Pragma Computers SRL a avut o cifră de afaceri de peste 34 de milioane de lei, un profit de aproape 3 milioane de lei și opt salariați.


Gheorghiță Cătălin Corneliu și Gheorghiță Mihaela Alexandra sunt asociați cu părți egale în firmă, iar alături de Gheorghiță Cosmin-Mihai sunt și administratori, potrivit termene.ro.


Firma are câștigate 854 de cumpărări directe și 617 licitații. Printre autoritățile contractante se numără: Nuclearelectrica SA, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Institutul pentru Tehnologii Avansate, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate etc.

 

Despre Cad Works International SRL


Potrivit termene.ro, societatea are sediul în Craiova, funcționează din anul 2004, iar obiectul de activitate este „intermedieri în comerțul cu mașini, echipamente industriale, nave și avioane”.


Pentru anul 2023, Cad Works International SRL a declarat o cifră de afaceri de 29.514.204 lei, un profit egal cu 6.082.154 de lei și 28 de angajați.


Asociații sunt Bîrlogeanu Claudiu Marian și Potop Tudor-Petrișor, care dețin părți egale. Tot ei se ocupă de administrarea firmei.


Datele de la Registrul Comerțului arată că Bîrlogeanu Claudiu Marian mai apare în: Cad Works SRL (radiată), Minicut SRL (radiată), Cad Works MFG SRL (radiată), Solidcad Trading SRL (radiată) și Cad Works Solutions SRL.
Potop Tudor-Petrișor apare în aceleași firme, plus în Domcomex SRL (radiată).


Cad Works International SRL are 470 de cumpărări directe adjudecate și 30 de licitații, conform termene.ro. Printre entitățile contractante se numără: Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Institutul pentru Tehnologii Avansate, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnică București.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” face studiu de fezabilitate pentru Cazarma 1369 Constanța (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii