Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 23 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziții Constanța Cât va costa execuția nodului rutier de la Cumpăna, ce se va lega de Autostrada A4? (DOCUMENT)

ro

23 Aug, 2024 17:00 188 Marime text
CNAIR, Nod rutier Cumpăna A4
  • Conform SEAP, pe 19 septembrie 2024 va avea loc licitația privind nodul rutier de la Cumpăna
  • Valoarea achiziției este de 11.444.119,87 lei, adică aproximativ 2,2 milioane euro
 
Așa cum menționam în edițiile anterioare, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis luni, la ANAP, documentaţia de atribuire pentru lansarea procedurii de achiziţie publică având ca obiect execuţia lucrărilor la Nodul rutier Cumpăna A4 (Km 16+700) - DN 39E.
 
Conform SEAP, pe 19 septembrie 2024 va avea loc licitația privind nodul rutier de la Cumpăna. Valoarea achiziției este de 11.444.119,87 lei, adică aproximativ 2,2 milioane euro.
 
Nodul rutier propus pentru construire se află pe Autostrada A4 la poziția kilometrică 16+700, în dreptul comunei Cumpăna, și are ca scop asigurarea accesului spre/dinspre autostradă a fluxurilor de trafic generate de drumul național DN 39 E care face legătură între municipiul Constanța și localitatea Cumpăna.
 
Se vor amenaja două bretele de acces spre/dinspre autostrada A4 și a benzilor de accelerare/ decelerare aferente acestora pentru racordarea cu autostrada, pentru asigurarea relațiilor de trafic București- Cumpăna și Cumpăna – Mangalia. Lungimea totală a acestora este de 1.192,63 m, din care benzi de accelerere/ decelerare de 720 m.
 
De la intersecția care se formează cu Strada Prelungirea Tractorului și Strada Mării, începutul proiectului reprezintă o bretea bidirecțională pe o lungime de 43 m după care cele două bretele București - Cumpăna și Cumpăna - Mangalia se despart în bretelele unidirecționale.
 
 
Sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile - Programul Transport (PT) 2021-2027, iar durata prevăzută pentru execuţia lucrărilor este de 6 luni.
 
Amintim că în toamna anului 2021, Compania de drumuri și infrastructură rutieră (CNAIR) lansa o licitaţie pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate a 12 noduri rutiere. Potrivit anunțului făcut de Ministrul Transporturilor de la acea vreme, Cătălin Drulă, printre cele 12 noduri rutiere erau și cele care vizau A2 București-Constanța, de maxim interes pentru locuitorii din Dobrogea. Este vorba despre: Nod Ovidiu, pe A2 Feteşti - Cernavodă; Nod Dunărea, pe A2 Feteşti – Cernavodă și Nod Peştera, pe A2 Cernavodă – Constanţa.
 
Pentru nodul rutier de la Peștera, pe 24 februarie 2022, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul licitației. Este vorba despre compania clujeană, Explan SRL. Societatea funcționează din 2004. Explan SRL este controlată de Petru Ciufudean, asociat unic și administrator.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
CNAIR a lansat licitația pentru construcția nodului rutier de la Cumpăna, județul Constanța

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii