Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:39 05 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul suspectat că ar fi furat un portofel, iar apoi ar fi plătit cu cardurile bancare ale păgubitului, vrea să scape de arest! Contestație la Curtea de Apel Constanța

ro

03 Dec, 2024 17:00 522 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pexels

Un bărbat suspectat că ar fi furat un portofel dintr-o autoutilitară parcată pe o stradă din Năvodari, iar apoi ar fi efectuat trei plăți cu cardul păgubitului, este nemulțumit de măsura arestului preventiv. Tribunalul Constanța a menținut pe 20.11.2024 măsura arestului preventiv față de S.M.V. pe o perioadă de 60 de zile.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, acesta a depus o contestație față de care Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat astăzi, 03.12.2024. Nici de această dată, inculpatul nu a primit un răspuns favorabil.
 
POZĂ
 
În dosarul de fond, cu indicativul 5807/118/2024, care are ca obiect efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (art.250 NCP), nu a fost încă stabilit termen de judecată.
 
Prin rechizitoriu s-a reținut că la data de 12.08.2024, în jurul orelor 05:35, inculpatul a sustras din autoutilitara marca Citroen cu nr. de înmatriculare (...), parcată în faţa staţiei peco (...) de pe str. Albinelor, oraşul Năvodari, un portofel în care se aflau documente personale şi trei carduri bancare aparţinând persoanei vătămate (...), iar ulterior, în aceeaşi zi, a deţinui instrumentul de plată fără numerar emis de Banca Raiffeisen pe numele persoanei vătămate, sustras anterior, în vederea utilizării frauduloase şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a folosit acest cord bancar fără acordul titularului, pentru efectuarea unui număr de trei operaţiuni de plată, prin intermediul unor terminale POS amplasate la diferiţi comercianţi de pe raza oraşului Năvodari (operaţiuni de descărcare a instrumentului) în valoare totală de 240 lei (prejudiciu nerecuperat),accesând cu prilejul fiecărei tranzacţii sistemul informatic al băncii emitente a cardului bancar.
 
Sursa text: ReJust.ro
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Condamnați la închisoare pentru furtul a 14 telefoane iPhone! Filmul jafului dintr-un mall din Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii