Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza Logistică Navală cumpără echipamente de luptă împotriva incendiilor (DOCUMENT)

ro

24 Sep, 2024 17:00 423 Marime text
Foto: Baza Logistică Navală

Ministerul Apărării Naționale – Unitatea Militară 02022 (Baza Logistică Navală) Constanța a atribuit un contract pentru achiziția echipamentelor de luptă împotriva incendiilor, de salvare şi de siguranţă.
 
Potrivit licitatiapublica.ro, contractele prevăd furnizarea costumelor de pompieri (pătrundere normală) și a aparatelor de respirat în mediu toxic, pentru dotarea grupelor de intervenție la incendiu de la bordul navelor, dar și formațiunilor de intervenție la incendii din cazărmile unităților militare, în scopul protecției fizice a personalului care acționează în lupta cu focul.
 
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor este de 15 zile.
 
De asemenea, autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări/informațiilor suplimentare în a 11-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor.
 
Valoarea maximă a acordului-cadru este de 4.375.688,91 lei, iar societățile câștigătoare sunt DRAEGER ROMANIA SRL și PROSALV SRL.
 
Despre DRAEGER ROMANIA SRL
 
Potrivit termene.ro, societatea comercială a fost înființată în anul 1993 și are sediul social în municipiul București, pe Calea Floreasca, iar principalul obiect de activitate al companiei este reprezentat de „comerț cu ridicata al altor mașini și echipamente”.
 
Acționar este DRAGER MEDICAL INTERNATIONAL GMBH, cu sediul social în Germania, ce deține 100% din capitalul social.
 
Administratorul companiei este Rizea Laurențiu Adrian.
Conform sursei citate, în anul fiscal 2023, firma a raportat o cifră de afaceri în valoare de 108.400.065 lei, profit în valoare de 3.062.658 lei și un număr mediu de 57 de salariați.
 
DRAEGER ROMANIA SRL mai este acționar în cadrul societății comerciale DRAGER SAFETY ROMANIA SRL (100%).
 
DRAEGER ROMANIA SRL figurează cu 19.051 de contracte câștigate prin achiziții directe, pentru societăți contractante precum Spitalul General C.F. Ploiești și Inspectoratul de Poliție Județean Harghita, dar și 1.055 de contracte câștigate prin achiziții publice, pentru entități precum Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuță Cluj-Napoca și Serviciul de Ambulanță Județean Bacău.
 
Despre PROSALV SRL
 
Potrivit termene.ro, compania a fost înființată în anul 1994, cu sediul social în localitatea Buzău, județul Buzău, pe strada Bazalt. Principalul obiect de activitate al companiei este fabricarea de articole de robinetărie.
 
Asociați sunt Dragusin Mariana (33.4%), Radu Marian (33.3%) și Radu Adrian-Paul (33.3%).
 
Radu Adrian-Paul și Radu Marian ocupă și funcția de administratori ai firmei.
 
De asemenea, ei mai ocupă și funcțiile de administratori al companiilor CORAL DISTRIBUTIE SA și ELPRAL S.R.L.
 
PROSALV SRL mai este acționar în cadrul societății comerciale ELPRAL SRL, cu o cotă de 50% din firmă.
Potrivit documentelor, pentru anul fiscal 2023, compania a raportat o cifră de afaceri în valoare de 10.229.133 lei, profit 1.368.084 lei și un număr mediu de 22 angajați.
 
PROSALV SRL mai figurează cu 2.475 de contracte câștigate prin achiziții directe, pentru entități contractante precum Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale - Unitatea Teritorială 140 și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj RA, dar și 23 de contracte câștigate prin licitații publice pentru societăți contractante precum Ministerul Apărării Naționale - U.M. 02022 Constanța și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.

Citește și:
Baza Logistică Navală din Constanța cheltuie peste 3 milioane pentru reparații în cazărmile Statului Major al Forțelor (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii