Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capacitate nouă de producție a energiei electrice din sursă fotovoltaică la Gălbiori, Constanța. Monsson SRL va achita peste 77 milioane de lei firmei care va executa lucările (DOCUMENT)

ro

01 Sep, 2024 17:00 190 Marime text
Monsson _Galbiori. Sursa - foto google.maps
  • Monsson SRL anunță lansarea achiziției „Execuție lucrări pentru construirea unei capacități noi de producție a energiei electrice din sursă fotovoltaică”.
  • Valoarea contractului este de 77.334.708,07 lei.
  • Compania este deținută de Monsson SARL din Luxemburg, acționar cu 98,89% din capitalul social și Muntamrk Maria, asociat cu 1,11% din capitalul social.
  • Muntmark Emanuel este administratorul companiei.

Monsson SRL organizează licitație publică pentru atribuirea contractului care prevede execuția lucrări pentru construirea unei capacități noi de producție a energiei electrice din sursa fotovoltaică necesare în vedera realizarăii proiectului „Construcție capacitate nouă de producție și stocare energie electică din sursă fotovoltaică Gălbiori 2 Constanța“.
 
Monsson SRL anunță lansarea achiziției „Execuție lucrări pentru construirea unei capacități noi de producție a energiei electrice din sursa fotovoltaică”, în valoare estimată de 77.334.708,07 lei.

Proiectul este finanțat orin PNRR „ Sprjinirea investițiilor în noi capacități de producere aenergiei electrice din surse regenerabile de ebergie eoliană și solară“.
 
Oferta va fi trimisă într-un exemplar original la adresa B-dul Tomis 480, Constanța. Limba de redactare a ofertei este limba română. Data și ora limită de depunere a ofertelor: 20.09.2024, orele 12.00 Locul, data și ora deschiderii ofertelor: 20.09.2024 ora 13.00, Municipiul Constanța.

Monsson SRL, reprezentată prin sdministrator Emanuel Muntmark, societate cu raspundere limitată cu capital privat, are calitatea de solicitant și Beneficiar al finanțării acordate prin PNRR Componenta C.6 Energie — Măsura 1.1. Compania a semnat contractul de finanțare nr. 315 din data de 22.04.2024 cu Ministerul Energiei din România, pentru implementarea Proiectului intitulat: „Construcție capacitate nouă de producție și stocare energie electrică din sursă fotovoltaică — Gălbiori 2, Constanța" prin „Programul național de Redresare și Reziliență" Componenta C.6 Energie — Măsura 1.1 — Noi capacități de productie de energie electrică din surse regenerabile.

Beneficiarul intenționează să construiască o capacitate nouă de producere a energiei electrice din sursă regenerabila fotovoltaica în sat Găbiori, comuna Crucea, Județul Constanța, în vecinătatea Drumului Național DN2A. Suprafața securizata pentru implementarea Proiectului este de 32.5 ha, iar capacitatea instalată a Proiectului fotovoltaic, în curent continuu, va fi de aproximativ 35MWcc.

Instalația de curent alternativ se va racorda prin LES/LES-uri 20kV+FO într-un punct de conexiune existent aflat în vecinătatea de nord-est a Proiectului.  În zona studiată a Proiectului se regășeste o conductă de irigații aflată în proprietatea Agenției Naționale de Imbunătățiri Funciare (ANIF) pentru care vor trebui respectate distanțele de siguranță laterale și de intersecție conform Avizului Tehnic ANIF și a Documentației Tehnice pentru obținerea Acrodului Tehnic ANIF.

De asemenea, tot în zona studiată a Proiectului, se regăsesc două linii electrice aeriene LEA 20kV astfel:
- LEA 20kV localizată între DN2A și gardul perimetral din partea de SE a instalației fotovoltaice față de care se va respecta distanța minimă de apropiere a panourilor fotovoltaice conform normelor energetice naționale aplicabile;
- LEA 20kV care strabăte amplasamentul instalației fotovoltaice pe direcția NE — SV, și care este în curs de relocare de către Beneficiar în LES 20kV poziționat în exteriorul perimetrului Proiectului.

În cadrul Proiectului "Construcție capacitate nouă de producție și stocare energie electrică din sursa fotovoltaică — Gălbiori 2, Constanța", documentele Beneficiarului care constituie dreptul de a implementa investitia sunt:
- Autorizația de construire pentru centrala fotovoltaica nr. 146/19.10.2023;
- Autorizatia de construire pentru extindere centrală fotovoltaică nr.153/29.02.2024;
- Aviz Tehnic de Racordare nr. 15238055/11.09.2023;
- Autorizația de înființare ANRE nr. 1387/07.02.2024.

Sistemul de stocare a energiei electrice produsă din sursa regenerabilă fotovoltaică nu face obiectul prezentei documentații, aceasta detaliandu-se separat, sub forma unei alte documentații.


Despre Monsson SRL
 

Înființată în anul 1997, firma are sediul social în comuna Gălbiori, Județul Constanța și desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management. Compania este deținută de Monsson SARL din Luxemburg, acționar cu 98,89% din capitalul social și Muntamrk Maria, asociat cu 1,11% din capitalul social. Muntmark Emanuel este administratorul companiei.
 
În anul 2022, Monsson SRL cu 43 de salariați a raportat o cifră de afaceri de 36.691.693 lei și un profit de 2.742.318 lei.
 
Potrivit termene.ro, Monsson SRL mai este acționar în următoarele firme: Agricola Graniceri Managening SRL,  Green Energy Delamarina SRL, Green Energy Delamarina SRL,  Toplet Energy SRL,  Galbiori Wind Farm SRL, Plusenerg SA, Monsson Power SRL, Wind Power Plant SRL, Terra Watt Power SRL,  Monsson Hydro Services SRL, Solpower Energy SRL, Real Green Energy SRL,  Terra Wind Power SRL,  Monsson Solaria SRL, Magea Structures SRL, Servoplant Eco Energie SRL,  Servoplant Eco Energie SRL, Monsson SRL.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

În secțiunea Documente puteți consulta anunțul de paricipare la licitație.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:


Afaceri Constanța: Modificări în societățile Terra Wind Power SRL și Wind Power Energy SRL, controlate de Muntmark Emanuel, regele eolienelor

Firme Constanța: Power Peak Trading SRL, înființată la Constanța, de un partener al lui Emanuel Muntmark în firma ce reabilitează Casa cu Lei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii