Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 30 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN APM Constanța SA va achita peste 93 de milioane de euro pentru lucrările de dragare în porturile maritime (DOCUMENT)

ro

30 Aug, 2024 09:54 254 Marime text
Portul Constanta. Sursa foto - ZIUA de Constanta
  • Contractul „Lucrări de dragare și de pompare – Proiectare + execuție lucrări «Dragaj de investiții în Porturile maritime»“, în valoare estimată de 466.669.632 lei, este scos la licitație de CN APM SA Constanța.
  • Ofertele vor fi depuse până pe data de 14 octombrie 2024.
  • Obiectul achiziției de față constă în elaborarea Proiectului Tehnic, inclusiv a studiilor de teren, a tuturor documentațiilor de avize și autorizații (după caz) necesare pentru obținerea autorizației de construire, inclusiv pentru organizarea de șantier (dacă este cazul), elaborarea Documentației Detalii de Execuție, dar și execuția lucrărilor.
  • Obiectivul de investiţii are asigurata sursa de finantare din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021-2027 și buget de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii, precum și din surse propria ale Companiei Naționale ”Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța.
 
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța anunță organizarea și desfășurarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Lucrări de dragare și de pompare – Proiectare + execuție lucrări «Dragaj de investiții în Porturile maritime»“, în valoare estimată de 466.669.632 lei (93.333.926,4 euro). Ofertele vor fi depuse până pe data de 14 octombrie 2024.
 
Portul Constanța este cel mai important port maritim al României și cel mai mare port la Marea Neagră, reprezentând totodată un nod de tranzit major ce face legătura între Europa de Vest și Est – Centrală cu Asia Centrală și Orientul Îndepărtat și având o ampasare geografică strategică, beneficiind de conexiuni cu Dunărea, cu Autostrada A2 și cu Rețeaua de cale ferată.
 
Proiectul „Dragaj de investiții în porturile maritime“ cuprinde execuția de dragaje pe anumite bazine și șenale navigabile din Portul Constanța – Zonele Constanța și Midia. În unele zone ale bazinelor portuare, adâncimile existente nu asigură utilizarea eficientă a infrastructurii de cheu existente, conducând la întârzieri în efectuarea manevrelor de acostare/plecare de la cheu și la apariția unor costuri, generate de operațiunile suplimentare de încărcare/descărcare și de remorcaj pentru dezeșuare. Astfel, executarea unor lucrări de dragaj asigură siguranța efectuării manevrelor în bazinele portuare și pot asigura utilizarea mai eficientă a infrastructurii existente.
 
Lucrările de dragaj au fost realizate de către CN APM SA Constanța în scopul menținerii adâncimilor proiectate (lucrări de întreținere) și în scopul realizării cotelor de proiect pentru bazinele unde încă mai existau zone cu adâncimi naturale (lucrări de investiții).
 
Din analiza cotelor proiectate, a cotelor obținute după lucrările de dragaj efectuate și a cotelor existente în prezent în bazine și șenalele navigabile, se constată că există atât zone care necesită dragaj de întreținere periodică, dar și zone cu adâncimi mai mici decât cele proiectate ce nu se modifică în urma efectuării dragajului de întreținere.
 
În momentul execuției lucrărilor de investiție în porturi, adâncimile prevăzute prin proiect, în bazinele/șenalele portului au fost realizate prin dragaj.
 
Din analiza ridicărilor batimetrice, realizate în cele 2 zone portuare, au rezultat următoarele:

- În unele zone, cota fundului bazinului în imediata apropiere a zidului de cheu este mai ridicată decât cota proiectată (cota de fundare a cheului);
- Adâncimile din bazinele portuare, raportate la cota proiectată, nu sunt uniforme și prezintă diferențe cuprinse între 0,1m – 0,5m, până la 2,0m – 3,0m;
 
Obiectul achiziției de față constă în:

- Elaborarea Proiectului Tehnic, inclusiv a studiilor de teren, a tuturor documentațiilor de avize și autorizații (după caz) necesare pentru obținerea autorizației de construire, inclusiv pentru organizarea de șantier (dacă este cazul),
- Elaborarea Documentației Detalii de Execuție,
- Execuția lucrărilor.
 
Obiectivul de investiţii are asigurata sursa de finantare din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021-2027 și buget de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii, precum și din surse propria ale Companiei Naționale ”Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța, astfel:

- 50% contribuție Fondul de Coeziune
- 50% contribuție Bugetul de Stat.
 
 
Responsabili de atribuirea procedurii publice

Persoanele ce dețin funcții de decizie în cadrul entității contractante, precum și persoane din cadrul entității contractante ce pot influența conținutul documentației de atribuire și/sau desfasurarea procedurii de atribuire sunt: director general – Mihai Teodorescu, director general adjunct – Costin Valeriu Avătavului, director executiv – Ileana-Mirela Bîrchi, director financiar – Maria Mergiu, consilier juridic cu atribuții delegate, Serviciul Juridic și Guvernanță Corporativă – Tănase Iulian Pepi, director Strategie Dezvoltare – Eugen Căruntu, șef Serviciu Achizitii Publice – Hermina Bectemir, șef Serviciu Dezvoltare – Mihaela Alina Stăetu, șef Birou Control Financiar Preventiv – Adrian Stănciuc, Responsabil contract din cadrul Serviciului Dezvoltare – Anca Diana Angelescu, Responsabil Achiziție din cadrul Serviciului Achiziții Publice – Cristina Daniela Ștefan.
 
Consiliu de Administrație: Adrian-Daniel Gavruță, Suryan-Omar Dede, Cătălin Diaconu, Constantin Chirilă, Mihnea - Claudiu Drumea, Elena Vlad, Dan Alexandru Catană.

La aceștia se adaugă Minciu Adriana Simona – reprezentant legal al furnizorului de servicii auxiliare achizitiei, SC Consim Management SRL.
 
Condiții pentru ofertanți
 
 
Ofertantul trebuie sa demonstreze ca a dus la bun sfarsit* in ultimii 5 ani lucrări în domeniul construcțiilor hidrotehnice de complexitate similară/ comparabilă cu lucrarile care fac obiectul contractului și cel putin un contract de dragaj de investitii, în valoare cumulată de minim 460.000.000 Lei fara TVA la nivelul a maxim 4 contracte.
 
Ofertantul va preciza cifra de afaceri medie anuala. Media cifrei de afaceri globale pentru ultimii 3 ani financiari (2021, 2022, 2023) trebuie să fie de minim 466.000.000 lei.
 
În secțiunea Documente puteți consulta anunțul de participare la licitație.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
CN APM Constanța SA cumpără un sistem de supraveghere video pentru hala parcului auto (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii