Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpărări directe Constanța Goldterm Mangalia SA, pasibilă de faliment, asigură reparațiile și întreținerea centralelor termice la Școala Gala Galaction din Mangalia (DOCUMENT)

ro

19 Sep, 2024 20:54 524 Marime text
Sursa foto: Freepick.com Şcoala Gimnazială Gala Galaction din Mangalia a semnat prin cumpărare directă cu Goldterm Mangalia SA contractul vizând furnizarea de echipament de încălzire centrală, reparare și întreținere a centralelor termice.
 
 Informația a fost publicată în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se face precizarea că valoarea contractului este de 55.263,72 lei.   

Denumirea achiziției este „Echipament de incalzire centrala ,Reparare și întretinere a centralelor termice“, iar în descriere se precizează că este vorba despre faptul că serviciile se referă la exploatarea unei centrale termice de fochist autorizat (un fochist/ luna): preluarea și verificarea registrului de supraveghere a functionarii;completarea registrului de supra la o centrală termică pe durata unei luni: curățarea duzei la flacăra de veghe; curățarea și reglarea electrodului de aprindere; verificarea presiunii la combustibil (gaz); verificarea pompelor de circulatie; verificarea vanei cu trei cai; verificarea electrodului de ionizare; verificarea presostatelor ;verificarea bunei funcționari a electrovanelor; verificarea instalatiei electrice (tensiunea de alimentare); verificarea tirajului cosului de fum; verificarea bunei circulații a agentului termic din centrala; evaluarea capacitatii de functionare normala a fiecarui subansamblu; curățarea schimbătorului de căldura secundar; verificarea debitului și a temperaturii apei calde menajere; verificarea filtrului stabilizator de gaz; curățarea cazanului și a drumurilor de fum; verificarea etanșeității cazanului; verificarea și curățarea arzatorului; verificarea bunei funcționări a automatizării echipamentului.
 
Potrivit datelor oficiale, pentru serviciile de mentenanță se vor asigura materialele necesare în valoare de până la 154,7 lei fara TVA/lună, conform deviz oferta mentenanță. Pentru intervenții la care valoarea materialelor depășește 154,7 lei fara TVA/lună, se face deviz separat. Serviciile de mentenanță vor fi asigurate în conformitate cu devizele ofertă.
 

Despre Goldterm Mangalia SA

Potrivit platformei termene.ro, consultată la data de 19 septembrie 2024, societatea Goldterm Mangalia SA a fost înființată la data de 05.10.2012 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 3530 - Furnizarea de abur și aer condiționat.

La data de 9 august 2024, Multiserv Profesional SRL a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția a II-a civilă dosarul nr. 5356/118/2024 prin care solicită deschiderea procedurii de faliment a societății Goldterm Mangalia SA. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 02.12.2024.

Cifra de afaceri Goldterm Mangalia SA a fost de 16.156.388,00 lei în anul 2023, cu o pierdere de 4.789.639,00 lei. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 35,88%. Goldterm Mangalia SA a raportat un număr de 88 angajați în anul 2023.
Unic asociat al Goldterm Mangalia SA este Consiliul Local Mangalia iar administratorii societății sunt: Aurel Badea, Emil Bodnăraș, Constantin Crăciunescu, Dan-Lucian Georgescu și Dorinel Colgiu.


 

Dorinel Colgiu nu va părăsi arestul preventiv

Amintim că, Dorinel Colgiu nu va părăsi arestul preventiv. Curtea de Apel Constanța i-a respins la data, 18.08.2024, contestația formulată față de decizia Tribunalului de a-i prelungi măsura arestării preventive.
 
Decizia este definitivă! 
 
Reamintim că Dorinel Colgiu, directorul Goldterm SA, societate comercială ce aparține Consiliului Local Mangalia, a intrat în vizorul Direcției Generale Anticorupție sub suspiciunea comiterii infracțiunii de trafic de influență.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia și că-i va determina pe aceștia să permită ca societatea omului de afaceri să-și desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare.
         
În contextul menționat mai sus, la data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante
”, se arată în comunicatul DNA.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul privind cumpărarea directă.



Citește și:
Dorinel Colgiu, directorul societății se află în arest preventiv Se cere falimentul Goldterm Mangalia SA! (DOCUMENT)


Dorinel Colgiu nu iese din arest! Curtea de Apel Constanța i-a respins contestația

DNA Constanța, despre cazul Doru Colgiu – „S-a creat o stare de pericol“


Curtea de Apel a decis! Mandat de arestare preventivă de 30 de zile pentru Doru Colgiu, directorul Goldterm Mangalia SA (MINUTA)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii