Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 11 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorinel Colgiu, directorul societății se află în arest preventiv Se cere falimentul Goldterm Mangalia SA! (DOCUMENT)

ro

11 Aug, 2024 17:00 239 Marime text
  • Multiserv Profesional SRL a înregistrat pe 9 august a.c., pe rolul Tribunalului Constanța, secția a II-a civilă dosarul nr. 5356/118/2024 prin care solicită deschiderea procedurii de faliment a societății Goldterm Mangalia SA
  • Firma aparține lui Robert Podbeusek iar potrivit www.termene.ro, figurează cu 30 de contracte din achiziții directe toate încheiate în 2023 cu societatea Golterm Mangalia SA
  • Contractele au vizat „Închiriere de utilaje și de echipament de construcții și de lucrări publice cu operator” și valori cuprinse între 2000 – 10.000 lei
  • Goldterm, operatorul serviciului de alimentare cu energie termică funcționează din august 2012, având ca asociat unic Consiliului Local Mangalia
  • În 2023, compania Consiliului Local Mangalia a raportat o cifră de afaceri de 16.156.388 lei, pierderi de 4.789.639 lei și 88 de angajați
  • Administratorii societății sunt: Aurel Badea, Emil Bodnăraș, Constantin Crăciunescu, Dan-Lucian Georgescu și Dorinel Colgiu care este și director general al companiei. Colgiu se află în acest moment în arest preventiv sub acuzația de trafic de influență iar săptămâna viitoare, instanța de judecată va decide dacă acesta va mai rămâne după gratii și în următoarele 30 de zile
  • Magistrații nu au fixat deocamdată un termen de judecată în acest dosar
 
 



Multiserv Profesional SRL a înregistrat pe 9 august a.c., pe rolul Tribunalului Constanța, secția a II-a civilă dosarul nr. 5356/118/2024 prin care solicită deschiderea procedurii de faliment a societății Goldterm Mangalia SA.

Goldterm, operatorul serviciului de alimentare cu energie termică funcționează din august 2012, având ca asociat unic Consiliului Local Mangalia.
Acest operator a fost înființat pentru a soluționa problema furnizării agentului termic în sudul litoralului cu respectarea interesului public.

De la înființare, operatorul a avut la dispoziție 47 centrale termice, racordate între anii 2013-2016 la sistemul național de distribuție a gazelor naturale, toate modernizate între timp prin investiții masive, în timp ce la doua centrale termice ( T12 și T15) au fost instalate panouri solare.
Investițiile nu s-au rezumat la cele menționate mai sus, continuând cu realizarea unei contorizări la nivel de centrale termice și de branșament realizată în proporție de 100%.

De asemenea, rețelele termice de transport au fost reabilitate 100% în timp ce rețelele de distribuție au fost reabilitate în proporție de 80%.
 
În ceea ce privește numărul utilizatorilor rețelei publice de termoficare, din 10.899 de apartamente în Mangalia, în anul 2022, rata de branșare la sistemul centralizat de termoficare era de 59%.
 
„Cu toate că s-au investit sume considerabile de bani din bugetul local, pentru a se asigura eficiența și performanța sistemului centralizat de termoficare, Goldterm a distribuit anul trecut la ușile de intrare ale asociațiilor de proprietari din municipiul Mangalia un anunț prin care îi amenința voalat pe cetățeni că, în cazul în care nu se debranșează de la sistemul centralizat, vor suporta pierderile”, a menționat consilierul județean, Semiran Abdurefi pentru ZIUA de Constanța.


 
Curtea de Conturi a efectuat un audit în primăvara lui 2024 la nivelul UAT Mangalia iar la Goldterm, auditul solicitat inclusiv de consilierul județean, urmează să fie realizat potrivit calendarului Curții abia în această toamnă.
 


Magistrații nu au fixat deocamdată un termen de judecată în acest dosar.
 
 
Multiserv Profesional SRL
 
Firma a fost înființată în 2020, are sediul social în Agigea, strada D39, județ Constanța și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 4520 - Întreținerea și repararea autovehiculelor.

Compania a raportat  pentru 2023 o cifră de afaceri de 756,482 lei, cu un profit de 238,550 lei și 2 angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 41.30%.

Firma aparține lui Robert Podbeusek iar potrivit www.termene.ro, figurează cu 30 de contracte din achiziții directe toate încheiate în 2023 cu societatea Golterm Mangalia SA.

Contractele au vizat „Închiriere de utilaje și de echipament de construcții și de lucrări publice cu operator” și valori cuprinse între 2000 – 10.000 lei.




 
Goldterm Mangalia SA
 
Compania înființată în 2012 are sediul social în Mangalia pe strada Constanței nr.13 iar obiectul de activitate este „Furnizarea de abur și aer conditionat”.

În 2023 a raportat o cifră de afaceri de 16.156.388 lei, pierderi de 4.789.639 lei și 88 de angajați.

Unic asociat al Goldterm Mangalia SA este Consiliul Local Mangalia iar administratorii societății sunt: Aurel Badea, Emil Bodnăraș, Constantin Crăciunescu, Dan-Lucian Georgescu și Dorinel Colgiu care este și director general al companiei. Colgiu se află în acest moment în arest preventiv sub acuzația de trafic de influență iar săptămâna viitoare, instanța de judecată va decide dacă acesta va mai rămâne după gratii și în următoarele 30 de zile.

Pe 5 august a.c., în cadrul unei ședințe extraordinare a CL Mangalia, consilierii locali PNL și consilierul Pro România, Dănuț Moldovan au votat pentru prelungirea mandatelor administratorilor de la Goldterm Mangalia SA.

Împotriva proiectului inițiat de primarul Radu au votat consilierii locali PSD și cei de la PER.

Au fost prezenți la ședință 18 din cei 19 aleși locali. A absentat consiliera PNL, Linica Stan, declarată incompatibilă de Agenția Națională de Integritate și care se află în proces cu instituția.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:
 
UPDATE Consilierii locali PNL și Pro România de la Mangalia au votat prelungirea mandatului de administrator al Goldterm SA al lui Doru Colgiu aflat în arest preventiv! (DOCUMENTE)

Colgiu, directorul societății în arest preventiv Curtea de Conturi nu prioritizează auditul la Goldterm Mangalia!

Curtea de Apel a decis! Mandat de arestare preventivă de 30 de zile pentru Doru Colgiu, directorul Goldterm Mangalia SA (MINUTA)

Curtea de Conturi Constanța face audit la societate abia anul acesta! Consilierul județean Semiran Abdurefi a avertizat încă din 2023 asupra stării Golderm Mangalia și cerea demisia lui Doru Colgiu, pus sub control judiciar (DOCUMENTE)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii