Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deschidere oferte depuse pentru achiziția serviciilor de proiectare şi execuție lucrări aferente loturilor 1 și 2 de pe tronsonul Craiova - Drobeta Turnu Severin - Caransebeș

ro

28 Oct, 2024 16:39 416 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: ZIUA de Constanța

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că azi, 28 octombrie 2024, la ora 15:00, a deschis ofertele depuse pentru achiziția serviciilor de proiectare şi execuție lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare pe Lotul 1 Craiova - Filiași și Lotul 2 Filiași - Igiroasa, aferente obiectivului major de investiții Modernizarea tronsonului Craiova - Drobeta Turnu Severin - Caransebeș.
 
În cadrul procedurii, au depus oferte următorii agenți economici:
 
LOT 1
 
• Asocierea SC Alstom Transport SA, TERNA Tourist Technical and Maritime Societe Anonyme;
• FCC CONSTRUCCION SA;
• Asocierea IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş., ROTARY CONSTRUCȚII MENTENANȚĂ
 
LOT 2
 
• Asocierea S.C. Alstom Transport SA, TERNA Tourist Technical and Maritime Societe Anonyme;

• FCC CONSTRUCCION SA;
• Asocierea IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş., ROTARY CONSTRUCȚII MENTENANȚĂ.
 
Valoarea financiară totală estimată a contractului este de 4,16 MLD lei fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, aferente Programului Transporturi (PT) 2021 - 2027. Durata de implementare este de 54 luni, din care 12 luni pentru proiectare și 42 de luni pentru execuție pentru Lotul 1, respectiv 60 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 48 de luni pentru execuție pentru Lotul 2.
 
Achiziția publică pentru Loturile 1 și 2 prevede proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare pe un traseu de circa 82,24 km, din lungimea totală a tronsonului, astfel:
 
• LOT 1: CRAIOVA (CAP X) – FILIAȘI, km 248+760 – 286+735 (37,975 km), cu o valoare estimată de 2.282.592.414,03 lei fără TVA;
• LOT 2: FILIAȘI (CAP Y) – IGIROASA (CAP Y), km 286+735 – 331+000 (44,265 km), cu o valoare estimată de 1.886.557.595,58 lei, fără TVA.

 
„Menționăm faptul că, scopul general al implementării proiectului de REABILITARE A LINIEI DE CALE FERATĂ CRAIOVA – DROBETA TURNU SEVERIN – CARANSEBEȘ (225,287 km) vizează:
 
• îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea vitezei de circulație la valori cuprinse între 120 km/h și 160 km/h;
• modernizarea instalațiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului (25 kV);
• mărirea capacității de tranzit;
• asigurarea interoperabilității prin implementarea STI, în special în ceea ce privește sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din stații și haltele de mișcare, facilitățile pentru persoanele cu dizabilități;
• modernizarea stațiilor și a haltelor de mișcare;
• modernizare poduri, podețe;
• reabilitarea/modernizarea clădirilor stațiilor de călători, incluzând construcțiile pasarelelor şi/sau tunelurilor pietonale, ridicarea nivelului peroanelor în conformitate cu standardele europene în vigoare;
• montarea de panouri fonoabsorbante și/sau soluții alternative de reducere a nivelului de zgomot;
• instalații de centralizare electronică noi în stații și introducerea sistemului de siguranță ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R);
• reducerea valorii maxime a declivității pe secțiunile unde aceasta depășește 18 ‰”, precizează sursa citată.
 
Urmează evaluarea ofertelor, în vederea atribuirii contractelor pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare pe LOTUL 1 CRAIOVA – FILIAȘI și LOTUL 2 FILIAȘI – IGIROASA, aferente obiectivului major de investiții Modernizarea tronsonului CRAIOVA – DROBETA TURNU SEVERIN – CARANSEBEȘ.
 
Despre Alstom Transport SA
 
Societatea Alstom Transport SA a fost înființată în anul 1994, are sediul în București, Sector 6, strada Răzoare, nr. 32 și se ocupă de „Fabricarea materialului rulant”. Potrivit datelor furnizate de site-ul termene.ro, acționari sunt Alstom Holdings, Faur SA, LongShield Investement Group SA, Didier Varlot, Sufer Ionel și Musetescu Ovidiu, iar administratori sunt Aleksei Grekov, David Olivier Laurent și Xavier Antoine Dulac.
 
LongShield Investement Group SA mai este acționar la Semrom Oltenia SA, Galgros SA, Biofarm SA, Germania Agribusiness SA, Upetrolam SA, Mindo SA, Comcereal SA, Valea cu Pești SA, Volthema Property Developer SA, Matasari Holding SA, Firos SA, ICPE Electric Motors SRL, Institutul de Testare Cercetare-Dezvoltare pentru Mecanizarea Agriculturii Romatest SA, Finagrom IFN SA și Macofil SA.
 

Conform termene.ro, în anul 2023, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 634.848.441 lei, cu un profit de 67.965.411 lei, la 701 angajați.
 
Despre Rotary Construcții Mentenanță SA
 
Societatea Rotary Construcții Mentenanță SA a fost înființată în anul 2018, are sediul în București, Sector 4, Bulevardul Metalurgiei, nr. 243A și se ocupă de „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Potrivit datelor furnizate de site-ul termene.ro, asociați sunt Rotaru Mihai Leonard și Armeanu Costel, iar administrator este cel dintâi.
 
Rotaru Mihai Leonard mai este asociat și administrator la Imob Invest Company SRL, M&L Strategy Consulting SRL, Village Development SRL, Green House Development SRL, Raniva Construct SA, acționat și administrator la Sky Garden Development SA, asociat la CCI-Consulting Construcții International SRL, Green Invest SRL, Netgreen Solutions SRL, Societatea de Investiții și Garantare PHG SA, South East Expedition SRL, acționar la Bedamiro Holding Parcări Construct SA, persoană fizică autorizată și administrator la Challenge Energy SRL, Midaro Development & Construct SRL, Damiro West Construct SRL și Mileda Village Construct SRL.
 
Conform termene.ro, în anul 2023, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 61.429.183 lei, cu un profit de 5.645.321 lei, la 206 angajați.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și:
UPDATE. CFR: Circulația feroviară intre Jianca și HM Leu este temporar oprită în urma unui accident
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii