Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi tulceni înving, în primă instanță, gigantul Telekom! Au cerut anularea deciziilor de concediere

ro

04 Sep, 2024 15:25 184 Marime text
  • Doi tulceni au câștigat, la fond, anularea deciziilor de concediere cu gigantul Telekom România Mobile Communications.
 
Pe rolul Tribunalului Tulcea, cetățeani Orheanu Petru Mihai a câștigat, în primă instanță un liciu de muncă, privind concedierea și reîncadrarea cu Telekom Romania Mobile Communications.
 
La Curtea de Apel Constanța, a ajuns pe 3 septembrie dosarul în apel, unde Telekom România Mobile Communications.  Așa cum menționam, Tribunalul Tulcea a dat următoarea soluție pe scurt, la data de 21 iunie 2024 – „ Admite contestaţia în parte. Anulează în parte decizia nr. TKRM/HR/2.1245/18.08.2023, numai cu privire la abaterile prevăzute la literele a), b), c) din aceasta şi cu privire la sanc?iunea stabilită. Dispune înlocuirea sancţiunii concedierii, cu sanc?iunea disciplinară prevăzută de art. 248 alin. 1 lit. c din Codul muncii, respectiv reducerea salariului de bază pe o durată de 3 luni cu 10%. Dispune reintegrarea contestatorului în postul deţinut anterior concedierii. Obligă intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat până la data reintegrării efective, din care se va deduce sanc?iunea disciplinară stabilită prin prezenta hotărâre. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul Tulcea. Pronunţată prin punerea solu?iei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei la data de 21.06.2024”.


În aceeași situație se află în Mocanu Ancuța, care a câștigat pe fond, iar acum dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța – „ Admite contestaţia în parte. Anulează în parte decizia nr. TKRM/HR/2.1247/18.08.2023, numai cu privire la abatererile prevăzute la literele a), b), e), f), h), i) din aceasta şi cu privire la sancţiunea stabilită. Dispune înlocuirea sancţiunii concedierii, cu sancţiunea disciplinară prevăzută de art. 248 alin. 1 lit. c din Codul Muncii, respectiv reducerea salariului de bază pe o durată de 3 luni cu 10%. Dispune reintegrarea contestatoarei în postul deţinut anterior concedierii. Obligă intimata la plata către contestatoare a drepturilor salariale la zi, la data reangajării efective, din care se va deduce sancţiunea disciplinară stabilită prin prezenta hotărâre. Respinge restul pretenţiilor ca nefondate. Cu apel în termen de 10 de zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul Tulcea. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei la data de 05.07.2024”, fiind soluția de fond.


Telekom România Mobile Communications
 
Firma s-a înființat în anul 1999, iar în 2023 a raportat 757 de salariați, o cifră de afaceri de 1,2 miliarde lei și o pierdere de 79 milioane lei.
 
Sediul social este în București, pe strada Expoziției nr. 1C. Acționari sunt Hellenic Telecomunications Organization SA – 99,9999%, iar restul este deținut de Societatea Națională de Radiocomunicații SA. Administratori sunt Eirini Nikolaidi, Eva Somorjai Tamassy, Konstantinos Liamidis, Tesch Stephen.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.

Citește și:

Orange va construi rețeaua de telecomunicații din cartierul Palazu Mare, municipiul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii