Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 22 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă construiește rezervoare pentru combustibil cu una dintre societățile care ar fi construit casa primarului Vergil Chițac, din Eforie Nord (DOCUMENT)

ro

22 Aug, 2024 17:00 219 Marime text
Sediul Gărzii de Coastă - Sursa: ZIUA de Constanța

Garda de Coastă, structură regională, subordonată Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cu sediul în județul Constanța, a atribuit un contract, în urma unei licitații publice, pentru achiziția lucrărilor de construire a rezervoarelor, pentru stocarea combustibilului, în cadrul imobilului Grup Nave Constanța.
 
Potrivit e-licitatie.ro, autoritatea contractantă intenționează să încheie un contract cu un singur operator economic a cărui oferta va fi declarată admisibila după aplicarea criteriului de atribuire.
 
De asemenea, obiectul contractului constă în furnizarea lucrărilor ce constau în proiectarea și construirea de rezervoare pentru stocarea combustibilului în cadrul imobilului Grup Nave Constanța. 
 
Se vor construi două construcții tip platformă pentru rezervoarele de combustibili, având un regim de înălțime de un nivel și o suprafață construită la sol de aproximativ 120 mp, respectiv 20 mp, astfel:
 
- Rezervor pentru benzină - un rezervor cilindric orizontal suprateran, acoperit, va fi realizat pentru stocarea a 6 tone de benzină,
- Două rezervoare pentru motorină - două rezervoare cilindrice orizontale, supraterane, acoperite, vor fi construite pentru stocarea a 150 tone de motorină,
- Realizarea unei platforme carosabile de legătură cu platformele carosabile existente,
- Realizarea unui punct de descărcare,
- Realizarea unui punct de supraveghere de tip container prefabricat.
 
Solicitările de clarificări din partea posibililor ofertanți se vor face cu 12 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor, iar autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificare cu 10 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.
 
Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este de 2.605.185 lei, iar societățile comerciale ofertante câștigătoare sunt Millennium Development S.R.L. și S.C. B.A.L.C. Proiect Construct Design S.R.L.
 
Despre Millennium Development S.R.L.
 
Potrivit termene.ro, societatea comercială a fost înființată în anul 2000 și are sediul social în municipiul Constanța, județul Constanța, strada Baba Novac, iar principalul obiect de activitate al companiei este reprezentat de „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.
 
Anterior, firma se numea Millennium Games S.R.L., denumirea fiind schimbată în luna februarie a anului 2022, odată cu sediul social, care era situat înainte strada Arcului, tot în municipiul Constanța.
 
Acționar unic al companiei este Creative Blaster S.R.L, (controlată cu 96% de compania cipriotă Noranta LTD și Bogdan Nicolae Grădinaru, administrată de Maria Magdalena Ion), cu o cotă de 100% din companie, iar administrator al acesteia este Radu Mirona-Maria.
 
Creative Blaster S.R.L. mai este acționar cu o cotă de 47% din capitalul social al Global Contractors S.R.L., companie cu sediul social în municipiul Constanța, județul Constanța.
 
Până la începutul anului 2023, asociat unic al Millennium Development S.R.L era Ioana Hornea (de la Academia Navală, condusă până în 2016 de Vergil Chițac, actualul primar al municipiului Constanței), care și-a cesionat părțile sociale către Creative Blaster S.R.L, ieșind, astfel, din societatea comercială.
 
Conform sursei citate, în anul fiscal 2023, firma a raportat o cifră de afaceri în valoare de 10.322.054 lei, profit în valoare de 417.763 lei și un număr mediu de 32 de salariați.
 
Millennium Development S.R.L. figurează cu 1.904 de contracte câștigate prin achiziții directe, pentru societăți contractante precum  Garda de Coastă, Unitatea Militară 02132 și Unitatea Militară 02146 Mangalia, dar și 13 contracte câștigate prin achiziții publice, pentru entități precum Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța și Ministerul Apărării Naționale – Unitatea Militară 02022 Constanța.
 
Totodată, societatea comercială Millennium Development S.R.L se află în atenția publicului încă din anul 2021 – se vorbește că ar fi construit casa actualului primaru al municipiului Constanța, Vergil Chițac. Casa edilului a fost finalizată în anul 2022, are o suprafață de aproximativ 135 mp și este amplasată în localitatea Eforie Nord a județului Constanța.
 
Menționăm că primarul Constanței nu a negat niciodată această legătură, dar nici nu a comentat-o.
 
Despre B.A.L.C. PROIECT CONSTRUCT DESIGN S.R.L
 
Conform termene, firma a fost înființată în anul 2011 și, în prezent, figurează cu sediul social amplasat în comuna Cumpăna, județul Constanța, mai exact pe strada Ciocârliei, iar ca principal obiect de activitate are „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.
Asociații și administratorii companiei sunt Bogorodea Vasile Lucian, cu o cotă de 52% și Bogorodea Anamaria Carolina, ce deține 48% din capitalul social.
Bogorodea Anamaria Carolina mai deține funcția de administrator și asociat unic al Karolyn Botanik S.R.L. (100%), cu sediul social situat în județul Constanța.
 
Potrivit aceleiași surse, pentru anul fiscal 2023, compania a raportat o cifră de afaceri în valoare de 2.560.241 lei, profit în valoare de 374.505 lei și un număr mediu de 4 angajați.
 
B.A.L.C. Proiect Construct Design S.R.L. a mai câștigat 76 de contracte, obținute prin achiziții directe, pentru entități contractante precum Liceul Tehnologic Nicolae Titulescu și Comuna Cobadin, dar și 5 contracte câștigate prin achiziții publice, pentru societăți contractante precum Garda de Coastă și Compania Națională de Investiții S.A.

În secțiunea Documente poate fi parcurs în integralitate anunțul de atribuire simplificat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
Citește și:
Contract de sute de mii de lei! CN APM Constanța achiziționează amortizori de acostare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii