Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 30 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Goldterm Mangalia SA, pasibilă de faliment, asigură reparațiile și întreținerea centralelor termice la Colegiul Economic Mangalia (DOCUMENT)

ro

30 Sep, 2024 17:00 182 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pexels

Colegiul Economic Mangalia, cu sediul în județul Constanța, a atribuit un contract, în urma unei achiziții directe, pentru furnizarea serviciilor de mentenanță.
 
Potrivit licitatiapublica.ro, obiectul contractului îl reprezintă achiziția serviciilor de mentenanță pentru o centrală termică, precum și exploatarea unei centrale termice, de către un fochist autorizat.
 
Valoarea totală estimativă a contractului este de 42.465,6 lei, iar societatea ofertantă câștigătoare este GOLDTERM MANGALIA S.A.
 
Despre GOLDTERM MANGALIA S.A.
 
Potrivit termene.ro, societatea comercială a fost înființată în anul 2012 și are sediul social în localitatea Mangalia, județul Constanța, pe strada Vânători, iar principalul obiect de activitate al companiei este reprezentat de „furnizarea de abur și aer condiționat”.
 
Acționarul companiei este Consiliul Local al Municipiului Mangalia (100%). Administratori sunt Badea Aurel, Bodnaras Emil, Colgiu Dorinel, Crăciunescu Constantin, Georgescu Dan-Lucian.
 
Badea Aurel mai este asociat unic și administrator al TAHNE TURISM SRL (100%),.
 
Bodnaras Emil mai ocupă funcția de asociat al CLUB CALIPSO SRL (93.94%), precum și asociat și administrator al TELCOM FOREST SRL (33.33%) și  BEGAPROD-MOB S.R.L. (100%).
 
Colgiu Dorinel mai este asociat și administrator al VIO STAR COMPANI SRL (90%) și al CREATIV PROFILE S.R.L. (100%).
 
De asemenea, Crăciunescu Constantin mai este asociat și administrator al CONST MEDIA SERVICES SRL (76%) și și al CMS RESIDENCE S.R.L. (76%), precum și asociat al SANICALL CENTER SRL (20%).
 
Georgescu Dan-Lucian este asociat în cadrul societății comerciale WHITE SHARK SRL (33.34%), MASSARO TURISM S.R.L. (25%) și administrator STAMRO CRIS SRL.
 
Conform sursei citate, în anul fiscal 2023, firma a raportat o cifră de afaceri în valoare de 16.156.388 lei, pierderi în valoare de 4.789.639 lei și un număr mediu de 88 de salariați.
 
GOLDTERM MANGALIA S.A. figurează cu 119 de contracte câștigate prin achiziții directe, pentru societăți contractante precum Școala Gimnazială „Sf. Andrei" Mangalia, Colegiul Economic Mangalia și Liceul Teoretic „Callatis" Mangalia.
 
Goldterm Mangalia SA, pasibilă de faliment
 
La data de 9 august 2024, Multiserv Profesional SRL a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția a II-a civilă dosarul nr. 5356/118/2024 prin care solicită deschiderea procedurii de faliment a societății Goldterm Mangalia SA. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 02.12.2024.
 
Dorinel Colgiu, în arest preventiv
 
Amintim că Dorinel Colgiu a rămas în continuare în arest preventiv. Curtea de Apel Constanța i-a respins la data, 18.08.2024, contestația formulată față de decizia Tribunalului de a-i prelungi măsura arestării preventive.
 
Decizia este definitivă!
 
Reamintim că Dorinel Colgiu, directorul Goldterm SA, societate comercială ce aparține Consiliului Local Mangalia, a intrat în vizorul Direcției Generale Anticorupție sub suspiciunea comiterii infracțiunii de trafic de influență.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia și că-i va determina pe aceștia să permită ca societatea omului de afaceri să-și desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare.
        
În contextul menționat mai sus, la data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul privind cumpărarea directă.
 
Citește și:
Cumpărări directe Constanța Goldterm Mangalia SA, pasibilă de faliment, asigură reparațiile și întreținerea centralelor termice la Școala Gala Galaction din Mangalia (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii