Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 31 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iridex Group Salubrizare SRL a câștigat două contracte de peste 200.000 lei de la primăriile Comana și Ghindărești, județul Constanța (DOCUMENTE)

ro

31 Aug, 2024 16:26 191 Marime text
  • Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 30 august 2024, Iridex Group Salubrizare SRL a fost înființată în 2008, are sediul social în București, pe Șoseaua București – Ploiești și se ocupă de colectarea deșeurilor nepericuloase


Societatea Iridex Group Salubrizare SRL a câștigat două contracte de la primăriile comunelor Ghindărești și Comana, județul Constanța.


Suma totală obținută este de 208.683,82 de lei, defalcată astfel: 97.660,95 de lei de la primăria comunei Comana și 111.022,87 de lei de la primăria comunei Ghindărești.


Obiectul achiziției făcute de primăria Comana este „delegarea gestiunii activității de colectare separată și transportul separat al deșeurilor menajere și al deșeurilor similare provenind din activități comerciale din industrie și instituții, inclusiv fracții colectate separat în UAT Comana, județul Constanța”.


Contractul se derulează pe o perioadă de 12 luni.


Data încheierii a fost 26 august 2024 și data apariției în SEAP a fost 28 august 2024.


Obiectul achiziției făcute de primăria Ghindărești este „delegarea gestiunii, prin achiziție publică de servicii, al activităților de colectare separată și transport separat al deșeurilor municipale din UAT Ghindărești, județ Constanța”.


Contractul ce urmează a fi atribuit are ca obiect prestarea de către operatorul economic delegat a următoarelor activități componente ale serviciului public de salubrizare a localităților:
• Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor de hârtie/ carton, metal/ plastic și sticlă din deșeurile municipale;
• Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reziduale, inclusiv a reziduurilor menajere și similare.


Contractul se derulează pe o perioadă de 12 luni.


Data încheierii a fost 19 august 2024, iar data apariției în SEAP este 28 august 2024.

 

Despre Iridex Group Salubrizare SRL

Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 30 august 2024, Iridex Group Salubrizare SRL a fost înființată în 2008, are sediul social în București, pe Șoseaua București – Ploiești și se ocupă de colectarea deșeurilor nepericuloase.

Firma are mai multe puncte de lucru în țară, inclusiv în județul Constanța.

Asociat majoritar este Iridex Group SRL (deținută, la rândul său, de Corneliu Pascu, Cristian Pascu și Florin Pascu), care deține 65,6% din Iridex Group Salubrizare SRL.
  
Ceilalți asociați ai Iridex Group Salubrizare SRL sunt Olga Anghel, Cristian Pascu, Florin Pascu, Corneliu Pascu și Nicoleta Vâlsan.
 
Iridex Group Salubrizare SRL este administrată de Dan Tiberiu Anghel.

În 2023, Iridex Group Salubrizare SRL a declarat 1.166 de angajați, profit peste 19,29 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 207,07 milioane de lei.

 

Despre comuna Ghindărești

Conform site-ului oficial, în 1996, după un referendum și cu sprijinul deputatului Comunității Rușilor Lipoveni, Parlamentul României a schimbat sediul și denumirea comunei Horia în Ghindărești. În anul 2000, printr-un proiect de lege inițiat de Consiliul Județean Constanța s-a reînființat comuna Horia cu satele Horia, Cloșca și Tichilești, iar Ghindărești a devenit comună, doar cu satul Ghindărești.


Comuna Ghindărești se află situată în partea nord-vestică a județului Constanța, pe malul drept al Dunării, la o distanță de 83 de km de municipiul Constanța (reședința de județ) și 12 km de orașul Hârșova.


Potrivit datelor furnizate de INSSE , în Comuna Ghindărești , î n anul 2020 erau 2 648 de persoane , dintre care 1365 de sex masculin și 1 283 de sex feminin.


Primarul comunei este Vasile Simion, viceprimar este Vasile Gavrilă, iar secretar general este Clava Ivan.


Consiliul local al comunei Ghindărești este format din:
  • Vasile GAVRILĂ - PNL
  • Gabriela VELCOV - PNL
  • Zaharia PLATON - PNL
  • Iulian AGHEI - PNL
  • Constantin PROCOP - PNL
  • Claudia TACU - PSD
  • Ion-Miron CHIRILĂ - PSD
  • Vasilica-Olguța MIRON - USR
  • Robert-Ciprian EPIFAN - USR
  • Anca DEMIT - USR
  • Dorina MELICOV – CRLR
 

Despre comuna Comana

Potrivit site-ului oficial, comuna Comana este formată din trei sate: Comana, Tătaru şi Pelinu. Satul Comana era în secolul XIX un mic dar vechi sat turcesc a cărui dată de înfiinţare nu se cunoaşte. Acest sat se numea Mustafa ACI, numit de românii veniţi după 1877 MUSTAFACI. Traducerea numelui în limba română ar fi „Mustafa de lângă pom”. În ambele versiuni era probabil vorba de Mustafa, unul dintre primii locuitori ai satului.
Actualul nume al satului i-a fost atribuit după numelşe unuia dintre primii locuitori ai lui, Teodor Comănescu. Primii colonişti au venit după 1877, dar un grup masiv de împroprietăriţi a venit în anul 1893 din Albeşti şi Urluiasca, judeţul Olt.

Primarul comunei este Ion Adam, viceprimarul este Erdal Osman și secretarul este Felicia Barbu.


Consiliul local din perioada 2020 – 2024 este format din:
1. Ungureanu Mihai- P.N.L. - Viceprimar
2. Andrei Emilia - P.N.L.
3. Ene Dumitru - P.N.L.
4. Vînă Dănuț-Ilie - P.N.L.
5. Stoenciu Ion - P.N.L.
6. Zisu Romulus - P.N.L.
7. Sahlian Filică - P.S.D.
8. Oțeleanu Marian - P.S.D.
9. Rădulescu Laurențiu - P.E.R.
10. Lihor Marcel-Florin - P.PRO-ROMÂNIA
11. Udriște Iulian - P.PRO-ROMÂNIA


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.


Citește și:

Licitații Constanța Ce firmă se ocupă de colectarea și transportul deșeurilor din comuna Siliștea (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii