Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Realizarea pistelor de biciclete din comuna Limanu costă peste 1,9 milioane de lei. Ce firme au câștigat contractul (DOCUMENT)

ro

24 Sep, 2024 17:00 466 Marime text
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 
  • Lungimea totală a proiectului este de 3.347 metri, pistele de bicicliști urmând a se amenaja pe zonele de acostament ale DC8.
     
Comuna Limanu (Primăria), din județul Constanța, ca autoritate contractantă, a atribuit contractul „Execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiție «Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – pistă de biciclete în comuna Limanu, județul Constanța», finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 - Fondul Local “, prin anunț de atribuire la anunțul simplificat.
 
Valoarea contractului 17608 / 13 septembrie 2024 este de 1.919.573,42 lei, ofertante câștigătoare fiind firmele NKT Proactiv Construct SRL și Casa Design SRL.
 
După cum se arată pe e-licitatie.ro, scopul proiectului „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – pistă de biciclete în comuna Limanu, județul Constanța“ îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin stimularea utilizării transportului nepoluant, concomitent cu reducerea traficului motorizat.
 
Obiectivul general îl reprezintă asigurarea infrastructurii pentru transportul verde în interiorul localității, în condiții de siguranță, prin amenajarea pistelor de biciclete.
 
Pentru aceasta se vor amenaja piste de bicicliști pe zonele de acostament ale DC8, pe ambele părți ale drumului, astfel încât să asigure deplasarea dus - întors.
 
Drumul comunal DC8 face legătura între DJ391 și drumul național DN39, tranzitând localitatea de resedință a comunei Limanu. Acest drum are lățimea părții carosabile de 7,0m, cu două benzi de circulație, câte una pe sens, de câte 3,5 m fiecare. În prezent, partea carosabilă este încadrată de acostamente înierbate.
 
Traseul propus este un un traseu în interiorul localității Limanu, astfel încât să se încurajeze transportul verde, care nu poluează.
 
Potrivit sursei citate, proiectul presupune construirea a doua trasee pentru pistele de bicicliști adicente DC8 de la de la km 1+642 – km 3+293 stânga și km 1+642 – km 3+338 dreapta, lungimea totală a traseelor fiind de 1.651 m +1.696 m = 3.347 m, cu o structură rutieră compusă din: strat de uzură din beton asfaltic BA16rul50/70 (EB16rul50/70) în grosime de 4 cm, strat de baza din macadam în grosime de 10 cm, strat de fundație din piatră spartă în grosime de 15 cm, strat suport din nisip în grosime de 7 cm. Suprafata terenului afectată de lucrări este de aproximativ 6.700,00 mp.
 
Prin proiect sunt prevăzute lucrări de asigurare a continuității pistelor de bicicliști în zona străzilor laterale.
 
Pistele de biciclete propuse vor asigura deplasarea dus-întors prin amenajarea pe ambele părţi ale drumului comunal astfel: câte o pistă pentru fiecare sens de circulaţie, pe toată lungimea traseului.
 
În profil transversal, pistele de biciclete vor avea lățimea de 1,80 m alcătuite din:
 
- 0,20 m lățime bordură de încadrare 20x25 xm;
- 1,50 m lățime parte carosabilă;
- 0,10 m bordură de încadrare 10x15 cm.
 
Lățimea pistelor se va îngusta în dreptul podețelor, dar nu va fi mai mică de 1,20 m.
 
În dreptul intersecțiilor cu drumurile laterale și a accesurilor la proprietăți, se vor amplasa borduri speciale de racord, astfel încât acestea să fie racordate direct la partea carosabilă a drumurilor laterale.
 
Pentru alegerea structurii rutiere s-au luat în considerare traficul de perspectivă (15-20 ani), durata de viață propusă și verificarea structurii la îngheț - dezgheț.
 
Verificarea structurii rutiere la acțiunea îngheț - dezgheț s-a făcut conform STAS 1709/1/2.
 
Având în vedere recomandarea expertului tehnic, pistele de biciclete propuse a fi amenajate in lungul DC 8 vor avea următoarea structură rutieră:
 
- 4 cm strat de uzură din beton asfaltic BA16rul50/70 (EB16rul50/70)
- 10 cm strat de baza din piatră spartă sort 0-63
- 15 cm strat de fundație din piatră spartă sort 0-63
- 7 cm strat suport din nisip.
 
Lungimea totală a proiectului este de 3.347 metri.
 
Despre NKT Proactiv Construct SRL

Potrivit termene.ro, platformă consultată marți, 24 septembrie 2024, firma Proactiv Construct SRL a fost înființată în anul 2022, adresa sediului social este la Năvodari, în județul Constanța, iar obiectul principal de activitate este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.

Asociat unic al NKT Proactiv Construct SRL este Andrei Nechita, cel care deține și calitatea de administrator.

În 2023, NKT Proactiv Construct SRL a avut o cifră de afaceri de 239.155 lei, un profit de 7.050 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 2.

Platforma termene.ro informează că NKT Proactiv Construct SRL are un contract câștigat - achiziții directe (cu Comuna Nicolae Bălcescu) și un contract câștigat - achiziții publice (cel cu Comuna Limanu) din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 23 septembrie 2024).
 
Despre Casa Design SRL

Potrivit termene.ro, platformă consultată marți, 24 septembrie 2024, firma Casa Design SRL a fost înființată în anul 2002, adresa sediului social este la Gura Humorului, în județul Suceava, iar obiectul principal de activitate este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.

Asociat unic în Casa Design SRL este Adrian V. Bădăluță, care deține și calitatea de administrator.

În 2023, Casa Design SRL a avut o cifră de afaceri de 33.500.742 lei, un profit de 1.803.410 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 133.

Platforma termene.ro informează că Casa Design SRL are în jur de 500 de contracte câștigate - achiziții directe și 39 de contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 23 septembrie 2024).

Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Achiziții, licitații, vânzări“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:
 
Transport verde, prin amenajarea de piste de biciclete, în comuna Limanu, județul Constanța. Care e valoarea proiectului (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii