Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 30 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuințele pentru tinerii din Medgidia, județul Constanța, construite de Draft Construct SRL. Firma va încasa peste 15 milioane de lei (DOCUMENT)

ro

30 Aug, 2024 17:00 181 Marime text
Primaria Medgidia - Sursa foto: google.maps
 
  • Pe strada Ion Creangă din Medigidia, pe un teren de 3.912 mp, vor fi construite două blocuri – locuințe pentru tineri.
  • Firma Draft Construct SRL care a semnat cu Primăria Medigidia va construi două blocuri de cinci etaje fiecacre cu destinația - locuințe pentru tineri.
  • Valoarea contractului este de 15.860.029,24 lei.
  • Din punct de vedere funcțional, fiecare bloc va fi format dintr-o scară ce va avea dispuse câte 4 apartamente pe palier.
  • Dumitru Țigănescu este asociat unic și administrator al Draft Construct SRL.
 
 Municipiul Medgidia a anunțat pe SEAP numele firmei care și-a adjudecat contractul „Execuție lucrări în cadrul obiectivului de investiție «Construirea de locuințe NZEB Plus – pentru tineri în municipiul Medgidia»“. Asftel, firma Draft Construct SRL va construi două blocuri de cinci etaje fiecare cu destinația - locuințe pentru tineri. Valoarea contractului atribuit este de 15.860.029,24 lei.
 
Amplasamentul studiat este situat în Municipiul Medgidia, strada Ion Creangă nr. 42+42A, județul Constanța, în suprafață de 3.912 mp, liber de construcții, identificat cu număr cadastral și Carte Funciara 110705, proprietate privată a Municipiului Medgidia.
 
În cadrul proiectului s-au luat în calcul tipurile de tămplării exterior/interior, zidării și compartimentări interioare/exterioare, finisaje interioare, instalații (electrice, sanitare și termice), dotări și echipamente, dar și lucrări de amenajare a terenului.
 
Din punct de vedere funcțional, fiecare bloc va fi format dintr-o scară ce va avea dispuse câte 4 apartamente pe palier. Circulația verticală este asigurată de o casă de scară și un ascensor de 6 persoane. Imobilele ce vor fi construite se încadrează la categoria „C” de importanță (-importanță normală cfrm H.G. nr. 766/1997, și clasa III de importanță conform Normativului P100-1/2013;Conform normativului P118/1999, construcția se încadrează în gradul II de rezistență la foc, în conformitate cu art. 2.1.3, riscul de incendiu pentru aceste imobile este mic.
 
La sfârșitul contractului de execuție, toate lucrările trebuie să fie realizate conform documentației de proiectare aprobată. Principalele lucrări propuse în conformitate proiectul propus, se dorește construirea a 2 clădiri blocuri de locuințe, cu regim de înălțime P+5E.
 
Suprafața construită totală va fi de 653 mp, din care C1- 326,5 mp, C2- 326,5 mp. Suprafața desfașurată totală va fi de 3.918 mp din care  C1- 1.959 mp,  C2 – 1.959 mp.
 
La parter vor fi amplasate 4 apartamente (hol, bucătărie, living, dormitor, baie, balcon); windfgang; spațiu tehnic; palier. La etajele 1-5 vor fi amplasate 4 apartamente (hol, bucătărie, cămară, living, dormitor, baie, balcon) și palierul.
 
Blocurile vor area un regim de înălțime P +5 E. Lungimea construcțiilor va fi de 25 metri, lățimea de 14 metri, iar înălțimea de 19,7 metri. Structura va fi din beton armat (cadre pe stâlpi și grinzi, planșee, fundații continue). Finisajele vor fi specific unei astfel de construcții. Soluția tehnică ține seama de protecția împotriva infiltrațiilor, elemente de gabarit, categoria de importanță a clădirii, de sarcinile statice și dinamice.
 
Durata maximă pentru execuția lucrărilor este de 18 luni de la data semnării contractului și primirii ordinului de începere lucrări. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 60 de luni (5 ani) –de la data semnărriii procesului-verbal de recepție  la terminarea lucrărilor și până la data semnării procesului-verbal de recepție finală. La finalizarea lucrărilor, executantul are obligația de a notifica, în scris achizitorul că sunt îndeplinite condițiile de recepție, solicitând acestuia convocarea comisiei de recepție.
 
 
Despre Draft Construct SRL
 

Înființată în anul 2004, Draft Construct SRL are sediul social pe strada Constantin Bobescu, Nr. 2C, Et. Parter, Constanța și se execută lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezențiale. Dumitru Țigănescu este asociat unic și administrator.
 
Potrivit termene.ro, Țigănescu Dumitru mai mai este asociat în Draft Dinamic Construct SRL, Draft Master Construct SRL și Draft Proinvest Construct SRL.
 
Draft Construct SRL și-a adjudecat, prin negociere directă, 54 de contracte, de la autorități publice locale. Printre acestea se numără: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Școala Gimnazială nr. 8 Constanța, Comuna Corbu,  Școala Gimnaziala Nr.17 Ion Minulescu, Comuna Cumpăna, Unitatea Militară 02146 Mangalia și altele.
 
În anul 2023, Draft Construct SRL a declarat o cifră de afaceri de 46.522.577 lei, un profit de 3.021.334 lei și 38 de salariați.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
Citește și:


Igma System Centre SRL va asigura dirigenția de șantier în proiectul locuințe pentru tinerii din Medgidia

Licitații Tulcea: Draft Proinvest Consult SRL înființează un centru de colectare în comuna tulceană Ceamurlia de Jos. Contract de 420.000 de euro (DOCUMENT)

Cumpărări directe: Abonați la contracte cu primăria Constanța, ploieștenii de la Holiday D'Sign Consult SRL s-au „mutat" acum și la Medgidia!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii