Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanța a finalizat o achiziție importantă O firmă din Oradea, desemnată să se ocupă cu ambalarea buletinelor de vot utilizate în procesul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare (DOCUMENTE)

ro

25 Oct, 2024 17:00 546 Marime text
  • Reprezentanţii Instituției Prefectului Județul Constanța vor supraveghea modul de respectare a fluxului de procesare
  • Ofertant câștigător este Treira SRL iar valoarea contractului atribuit este de 177.000 lei (35.588,62 EUR), potrivit SEAP
  • Buletinele de vot pentru ambele scrutine vor fi depozitate în Sala de Sport a Palatului Copiilor din Constanța
  • Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul Judeţean de Jandarmi va asigura paza pe timpul transportului şi depozitării buletinelor de vot prin structurile proprii
 
 
 
 
Prefectura Constanța a achiziționat prin cumpărare directă servicii de ambalare a buletinelor de vot utilizate în procesul electoral pentru alegerile organizate în datele de 24.11.2024 (turul I) și 08.12.2024 (turul II) pentru alegerea Președintelui României și pentru alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din data de 01.12.2024.

Ofertant câștigător este Treira SRL iar valoarea contractului atribuit este de 177.000 lei (35.588,62 EUR), potrivit SEAP.



Autoritatea contractantă predă un număr de buletine de vot raportat la numărul locuitorilor cu drept de vot existent la nivelul județului Constanța la care se adaugă un supliment de 10% buletine de vot ( pentru desfăşurarea alegerilor pentru Președintele României și pentru Senat și Camera Deputaților din datele de 24.11.2024, 01.12.2024, 08.12.2024), respectiv:

- 700.000 buc. pentru Președintele României, turul I;
- 700.000 buc. pentru Președintele României, turul II;;
- 700.000 buc. pentru Senat;
- 700.000 buc. pentru Camera Deputaților;

Reprezentanţii Instituției Prefectului – Județul Constanța vor supraveghea modul de respectare a fluxului de procesare, eventualele observaţii fiind aduse la cunoştinţa conducătorului ofertantului şi a autorităţii contractante.

Potrivit contractului, ofertantul va asigura: forța de muncă necesară pentru ambalare, etichetare și depozitare și pentru manevrare: un dispozitiv de ridicat cu o capacitate de min. 900 kg/palet, pentru descărcarea paleților din TIR; un transpalet pentru manevrarea paleților cu buletine de vot, după descărcarea din TIR și depozitarea lor în Sala de Sport a Palatului Copiilor; descărcarea mijlocului de transport al buletinelor de vot și depozitarea paleților cu buletine de vot va trebui realizată la orice oră de către ofertant, beneficiarul anunțând data și ora cu min. 24 ore înainte; persoanele care vor participa la procesul de ambalare, etichetare, depozitare și manevrare vor semna contracte de confidențialitate privind activitatea desfășurată și vor asigura integritatea materialelor (buletine de vot) puse la dispoziție, având obligația de a nu difuza către factori externi (mass- media, terțe persoane) orice informație cu care intră în contact conform prezentei achiziții.

Pe tot parcursul realizării lucrărilor, ofertantul va fi responsabil de asigurarea măsurilor de protecţia muncii şi prevenirea incendiilor, de efectuarea instructajului pentru personalul propriu, Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul Judeţean de Jandarmi va asigura paza pe timpul transportului şi depozitării buletinelor de vot prin structurile proprii.

Ambalarea buletinelor de vot va consta în: numărarea buletinelor de vot pe fracții, conform Anexei nr.1 la prezentul Caiet de sarcini; ambalarea buletinelor de vot se face în saci de rafie cu dimensiunea 90X110 cm ce se vor sigila ulterior, pe tipuri de buletin de vot, pe secţii de votare, conform necesarului de buletine de vot stabilit pentru fiecare secţie de votare; pe fiecare sac de rafie se inscripţionează tipul de buletin de vot, numărul de buletine de vot și numărul secţiei de votare grupate pe secții de votare; sacii de rafie cu buletinele de vot grupate pe fiecare secție de votare se grupează pe rute de transport, conform graficului de distribuiré ce v-a fi pus la dispoziție de către autoritatea contratantă.
 
Obligații contractuale potrivit caietului de sarcini care însoțește achiziția
 
Achiziționarea serviciului de ambalare a buletinelor de vot pentru alegerile pentru Președintele României și pentru Senat și Camera Deputaților, din anul 2024, constând în: ambalarea fracțiilor de câte 100 buletine de vot pentru cele 562 secții de votare din județ, se va realiza în plicuri A4 cu burduf, asigurate de beneficar, care se vor sigila prin lipire, pentru fiecare categorie de scrutin (prezidențiale, respectiv parlamentare).
Pe fiecare plic se va menționa numărul de buletine (100 buc.), secția de votare și numele comunei, orașului, municipiului. Ex. dacă buletinele de vot primite de la R.A. ”Monitorul Oficial” sunt ambulate și sigilate în pachete de 800 buc., iar o secție de votare are alocate 1100 buletine de vot, se păstrează pachetul de 800 buc de la tipografie și se împachetează și sigilează încă 300 buletine de vot în 3 pachete de 100; etichetarea sacilor care vor cuprinde buletinele de vot și celelalte materiale necesare votării, astfel încât să se evidențieze, tipul de scrutin (P, respective S+CD) numărul secției de votare și numele comunei, orașului sau municipiului. Etichetele autoadezive (210x148 mm) vor fi asigurate de beneficiar ; buletinele de vot împachetate și sigilate vor fi introduse în saci de rafie (90x110 cm), asigurați de beneficiar, pe care a fost aplicată eticheta, iar depozitarea sacilor cuprinzând buletinele de vot și celalte materiale necesare votării, se va realiza în Sala de Sport a Palatului Copiilor din Constanța, conform planificării/distribuției, stabilită prin Ordinul Prefectului; numărul estimat de buletine de vot care vor trebuie ambalate este de 700.000 buc. pentru fiecare categorie de scrutin (prezidențiale, turul I, turul II, respectiv parlamentare); pentru primul scrutin al alegerilor pentru Președintele României, termenul de predare este 22.11.2024, ora 12:00; pentru al doilea scrutin al alegerilor pentru Președintele României, termenul de predare este 06.12.2024, ora 12:00; pentru scrutinul privind alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, termenul de predare este 29.11.2024, ora 12.00; valoarea estimată a achiziției publice este de 118.000 lei fără T.V.A. pentru alegerea Președintelui României (turul I și turul II), respectiv 59.000 lei fără TVA pentru alegerile pentru Senat și Camera Deputaților.
 
 
 
Despre Treira SRL
 
Compania are sediul social în Oradea, județul Bihor și desfășoară activități de tipărire.

Pentru 2023 a raportat o cifră de afaceri de 5.5 milioane lei, profit de 83.000 lei și 26 de angajați.

Asociații firmei sunt Radu D. Sorin Marius și Radu Călin-Gavril care are și calitatea de administrator.

Potrivit www.termene.ro, compania are peste 4.450 de contracte din achiziții directe și 3 contracte din licitații publice.
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
 
Alegeri locale 2024 Oficial de la Prefectura Județului Constanța despre secțiile de votare cu 3 urne!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii