Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesoara de religie de la Școala 8, care ar fi dispărut cu banii părinților, cercetată de IPJ Constanța

ro

18 Oct, 2024 12:15 475 Marime text
Sursa foto - ZIUA de Constanta
  • Ileana Munteanu, profesor de religie, a plecat cu banii de tabără ai copiilor de la Școala nr. 8 din Constanța, acuză păriții.
  • Sunt foarte mulți părinți în această situație, care își așteaptă suma de 1.760 lei de elev, după ce tabăra a fost amânată.​

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, privind un cadru didactic de la Școala Gimnazială nr. 8 Constanța, care ar fi solicitat și primit diferite sume de bani de la elevi, pentru ca aceștia să participe la o tabără în cursul verii 2024, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

La datele de 11 și 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizați, de părinții a doi elevi, cu privire la faptul că, în cursul anului școlar 2023-2024, o profesoară le-ar fi solicitat suumele de 1.760 de lei, respectiv 1.800 de lei, pentru ca elevii să participe la o tabără de vară. Părinții ar fi achitat sumele respective, dar tabăra nu ar fi fost organizată, iar banii nu le-ar fi fost restituiți. În  cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiuni de înșelăciune.


Părinții de la Școala Gimnaziala nr. 8 din Constanța aduc acuzații grave unei profesoare care a adunat bani de la elevi pentru a merge într-o tabără de vară în județul Brașov.
 „Sunt mămica unui copil de la Școala 8 din Constanța. Doamna profesor Ileana Munteanu, profesor de religie, a plecat cu banii de tabără ai copiilor. Nu este de găsit nicăieri doamna și fac un apel la dumneavoastră să îi dăm de cap situației. Sunt foarte mulți părinți în această situație, care își așteaptă suma de 1.760 lei de elev, după ce tabăra a fost amânată. Doamna Ileana Munteanu este de negăsit, are telefonul închis, iar de la școala ni se spune să depunem  o reclamație, deoarece doamna a strâns banii în regim propriu și nu în numele școlii“, ne-a scris o mămică.

Potrivit părinților păgubiți, în tabără ar fi urmat să plece circa 20 de copii din diferite clase

.„După ce a adunat banii, doamna profesoară ne-a zis că plecarea se amână, deoarece pensiunea unde urma să plece cu elevii ar fi fost închisă din cauza unui caz de salmonella. Ne-a anunțat că ne va da banii înapoi. Ulterior, ne-a cerut un număr de cont bancar și ne-a transmis că va vira banii prin avocat, deoarece au apărut unele probleme. Până azi nu ne-a întors banii“, ne-a povestit mămica.

UPDATE:  

Cultul poate sancționa prin retragerea acordului de a preda religia

Responsabilitatea verificării și eventual a sancționării presupusei fapte o au conducerea școlii, inspectoratul școlar și poliția. Pe cale religioasă, dacă fapta se confirmă de către autoritățile sus-menționate, cultul poate sancționa prin retragerea acordului de a preda religia. Așteptăm, așadar, rezultatele cercetărilor, au transmis reprezentații Arhiepiscopiei Tomisului.




PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:  

Acuzații grave. O profesoară de religie de la Școala nr. 8 din Constanța ar fi dispărut cu o sumă uriașă de bani - Urma să plece cu elevii într-o tabără!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii