Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taca Construcții & Consultanță SRL și Euro-Audit Service SRL, fondată de deputatul PNL Maria Gabriela Horga și deținută de mama sa, repară Microrezervația de la Delfinariu, cu 418.000 de euro (DOCUMENT)

ro

08 Aug, 2024 12:48 346 Marime text
  • Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004 de Maria Gabriela Horga, deputat PNL, fiind acum deținută de mama sa, Mihaela Petruța Horga (fost director al Camerei de Conturi Dâmbovița), și administrată de soțul său, Alexandru Cârlig.
  • Taca Construcții & Consultanță SRL se nume, până în 2016, Design Pro Confort SRL, fiind deținută de Alexandru Troia și Alexandru Cârlig, cel din urmă retrăgându-se din societate odată cu decizia de schimbare a denumirii (MOf. 3921/14.11.2016).
  • Alexandru Cârlig, administrator al Euro-Audit SRL, este soțul deputatei Mariei Gabriela Horga.
  • Pentru contractul vizând lucrările de la Delfinariu au fost depuse trei oferte, una singură fiind considerată admisibilă.
Taca Construcții & Consultanță SRL și Euro-Audit Service SRL, cea din urmă fondată de deputatul PNL Maria Gabriela Horga și controlată acum de mama sa, Mihaela Petruța Horga, și-au adjudecat contractul de lucrări de peste 418.000 de euro pentru reparații capitale la Microrezervație.
 
Informația a fost publicată în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că pentru acest contract au fost primite trei oferte, una singură fiind considerată admisibilă.
 
Denumirea contractului semnat de cele două companii cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este „Contract de execuţie Reparații capitale sectoare vizitare - secția Microrezervație“.
 
În descriere se precizează că sunt vizate sectoarele: platforma de bilete, cabinetul veterinar, adăpostul de păuni, garduri și poartă de acces, toaleta rezervației, adăposturile animalelor, foișorul, împrejmuirea lacului, pontoane, podețe, pasarele, borduri, sera iaz cu pești, lucrările presupunând și vopsire sau lucrări de instalații electrice.
 
Valoarea totală de adjudecare a contractului este de 2.082.263,15 lei fără TVA (peste 418.000 de euro), inițial achiziția fiind estimată la 2.147.281,42 de lei fără TVA.
 
Nu este posibilă subcontractarea, potrivit SEAP.
 
Despre Taca Construcții & Consultanță SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 8 august 2024, Taca Construcții & Consultanță SRL a fost înființată în anul 2007, are sediul social în Constanța, pe strada Pescarilor și se ocupă în principal de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Asociat unic și administrator figurează Alexandru Troia, care deține și un PFA și al cărui nume se leagă și de Building Star Residence SRL (unde figurează și Alexandru Cârlig, soțul deputatei Maria Gabriela Horga).
 
Până în 2016, compania se numea Design Pro Confort SRL, fiind deținută de Alexandru Troia și Alexandru Cârlig, cel din urmă retrăgându-se din societate odată cu decizia de schimbare a denumirii (MOf. 3921/14.11.2016).
 
Alexandru Cârlig este soțul deputatei Maria Gabriela Horga și administrator al Euro-Audit Service SRL.
 
Pentru a reveni la Taca Construcții & Consultanță SRL, compania figurează, potrivit termene.ro, cu 21 de achiziții directe (Comuna Glodeni, Orașul Eforie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța printre autoritățile contractante) și 11 contracte publice (Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Orașul Cernavodă, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța printre autoritățile contractante).
                                 
În 2023, Taca Construcții & Consultanță SRL a declarat patru angajați, profit peste 1,83 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 7,36 de milioane de lei.
 
Despre Euro-Audit Service SRL
 
După cum arătam și în edițiile anterioare, compania Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004 de către Maria Gabriela Horga, deputat PNL (detalii aici).
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 8 august 2024, Euro-Audit Service SRL are sediul scoial în Târgoviște, pe strada Calafat și se ocupă în principal de lucrări de instalații electrice.
 
Firma are mai multe puncte de lucru în țară, inclusiv în București.
 
Asociat majoritar (99,99%) figurează Mihaela Petruța Horga - mama deputatei Maria Gabriela Horga și fost director al Camerei de Conturi Dâmbovița din Curtea de Conturi.
 
Restul părților sociale (0,01%) îi revin Floarei Secară, iar administrator este Alexandru Cârlig, soțul deputatei Maria Gabriela Horga.
 
Numele Mihaelei Petruța Horga se leagă și de societățile Eurointermed SA (radiată din 2012), Profinvest Grup SA (lichidată) și Rac Construct Moreni SRL.
 
Numele lui Alexandru Cârlig se leagă și de Legume cu Dor SRL (radiată din iunie 2023), Ando Consulting SRL, Building Star Residence SRL (unde figurează și Alexandru Troia) și Movaxy Digital Network SRL (administrator).
 
Conform termene.ro, Euro-Audit Service SRL figurează cu 114 achiziții directe (Oraș Pancota, Comuna Corabia, Primăria Municipiului Târgu Jiu printre autoritățile contractante) și 102 contracte publice (Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, Comuna Poienile de Sub Munte printre autoritățile contractante).
 
În 2023, Euro-Audit Service SRL a declarat 46 de angajați, profit peste 15,48 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 58,44 de milioane de lei.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul de atribuire publicat în SEAP, dar și declarația de interese din 2014 a Mihaelei Petruța Horga, la momentul respectiv director al Camerei de Comerț Dâmbovița, document în care figurează și compania Euro-Audit Service SRL, la momentul respectiv deținută de soțul acesteia, Vasile Horga, și Maria Gabriela Horga.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și                
Una dintre firmele familiei Horga-Cârlig a contestat licitația de modernizare a iluminatului public, organizată de Primăria Greci din județul Tulcea!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii