Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Acuzații la Constanța! Sacii cu buletine de vot, distribuiți secțiilor de votare fără a fi sigilați

ro

08 Jun, 2024 19:27 1226 Marime text
Reprezentanții unui partid politic au precizat astăzi printr-un comunicat de presă că urnele care au fost trimise în secțiile de votare în vederea respectării prevederilor obligatorii în materie, respectiv cele 422 care lipseau inițial, sunt doar niște... simple cutii de carton!

„Se încalcă astfel flagrant prevederile legale referitoare la modul în care trebuie sa fie aceste urne, prevederi care dispun în mod clar că acestea trebuie să fie TRANSLUCIDE, „din plexiglas, policarbonat, polipropilenă, dibond, sticlex, forex, macrolon, copoliester, polipropilenă etc.”, ÎN NICIUN CAZ DIN CARTON SIMPLU, de preferință în forma trunchiului de piramiodă, din rațiuni de depozitare. În plus, trebuie să se asigure „rezistența corpului principal și a capacului la șocuri și fricțiuni mecanice (incasabil) la variații de temperatură ce pot produce deformări (termorezistent), la agenți corozivi” - a transmis sursa citată.

Mai mult, sacii cu buletine de vot, în număr de 400, au fost distribuiți secțiilor de votare FĂRĂ a fi sigilați.

UPDATE: Oficial de la IPJ Constanța

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la 400 de saci cu buletine de vot ce ar fi fost desigilați, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

În cauză Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dispus efectuarea de verificări de urgență, pentru stabilirea situației de fapt.

Citește și: 

Oficial de la BEJ Constanța! De ce a fost primarul municipiului Constanța sancționat! Firul evenimentelor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii