Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la BEJ Constanța! De ce a fost primarul municipiului Constanța sancționat! Firul evenimentelor

ro

08 Jun, 2024 18:16 1087 Marime text
Reprezentanții Biroului Electoral Județean au prezentat astăzi care este firul evenimentelor în urma cărora primarul municipiului Constanța a fost sancționat cu 2200 de lei.

Potrivit acestora, edilul a fost sancționat de către AEP urmare a constatării unei situații de fapt.

Mai exact, una dintre formațiuni politice a sesizat faptul că în secțiile de votare din Constanta sunt 3 urne, în loc de 5, astfel cum prevede legea. Ulterior, un alt partid a sesizat același lucru.

Urmare a acestor sesizări, atât BEM Constanta, cât și BEJ Constanta au pus în vedere primarului municipiului Constanța să asigure existenta a 5 urne de vot în fiecare secție din municipiul Constanta.

„Edilul a dat un comunicat de presa în care a explicat că este în regula cu 3 urne de vot care au perete despărțitor astfel încât sunt transformate în 5 urne. De asemenea, Prefectura Constanta a achiesat la punctul de vedere al domnului Primar și au solicitat punct de vedere de la AEP și de la BEC.Domnul Președinte al AEP a transmis Primăriei, pe aceeași linie cu BEC Constanta și BEJ Constanta, faptul că trebuie să asigure 5 urne de vot în fiecare secție, pentru alegerile din 9 iunie 2024. Astăzi, 08 iunie 2024, reprezentanții AEP au verificat aleator 2 secții de votare din municipiul Constanta. Urmare a verificărilor, s-a constatat faptul că sunt 3 urne de vot în fiecare din secțiile verificate. S-a procedat la sancționarea contravențională a Primarului Constantei,  și s-a hotărât verificarea tuturor secțiilor din aria municipiului Constanta, la ora 18:00. Atât BEJ, cât și BEM și AEP au acționat gradual, în interesul superior al cetățeanului, astfel încât pe data de 9 iunie 2024 să se voteze în condiții de normalitate și în parametri legali“ - a precizat purtătorul de cuvânt al BEJ Constanța, Vlad Jipa.

Citește și: 

Ce a declarat președintele AEP despre urnele de vot de la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii