Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 13 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP Peste 6.000 de români din străinătate s-au înregistrat pentru votul la alegerile prezidențiale și parlamentare

ro

13 Sep, 2024 14:51 138 Marime text
Un număr de 6.199 români din străinătate s-au înregistrat, până vineri, la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru a vota prin corespondenţă şi la secţii pentru alegerile prezidenţiale din acest an şi 6.103 - pentru cele parlamentare.

Potrivit site-ului AEP, dintre aceştia, pentru prezidenţiale - 3.121 au depus cereri pentru a vota la secţie şi 3.078 prin corespondenţă, iar la parlamentare - 3.290 pentru a vota la secţie şi 2.813 prin corespondenţă.

 

Ce trebuie să știe alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării 

Alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării care doresc să voteze la alegerile prezidenţiale sau parlamentare din acest an prin corespondenţă sau la o secţie de votare din străinătate mai aproape de domiciliu sau reşedinţă se pot înregistra online pe portalul web www.votstrainatate.ro.

Site-ul www.votstrainatate.ro cuprinde secţiunile: 'Alegerea Preşedintelui României' şi 'Alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor', în cadrul cărora există două categorii: 'Alegător în străinătate la o secţie de votare' şi 'Alegător în străinătate prin corespondenţă'.

Alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate care vor să voteze prin corespondenţă trebuie să se înregistreze ca alegător prin corespondenţă, pentru fiecare tip de alegere, până cu 45 de zile înainte de data votării.

În cazul celor care doreau să voteze la secţie, aceştia se puteau înregistra în Registrul electoral, pentru fiecare tip de alegere, până cu cel mult 15 zile de la data începerii perioadei electorale.

Alegerile parlamentare au loc pe 1 decembrie, iar cele prezidenţiale sunt programate pe 24 noiembrie - primul tur de scrutin şi pe 8 decembrie - turul al doilea.


Sursa: Agerpres.ro 


Citește și:

Cine sunt susținătorii de la Constanța ai candidaturii lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale acest an?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii