Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 18 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri 2024 Expert Forum a lansat platforma votcorect.ro

ro

18 Sep, 2024 14:17 161 Marime text

foto: Facebook/Expert Forum (EFOR)Expert Forum (EFOR) a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 2024, care cuprinde informaţii necesare tuturor celor interesaţi de procesul electoral.



Oficial de la Expert Forum (EFOR)

Am lansat platforma www.votcorect.ro pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024

Expert Forum (EFOR) a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024. Scopul acesteia este să ofere informații necesare tuturor celor interesați de procesul electoral. Această resursă, pusă la dispoziția publicului încă din 2016, sprijină alegătorii, competitori electorali sau jurnaliștii în contextul organizării concomitente a alegerilor din noiembrie și decembrie, o decizie controversată care a condus la suprapunerea unor reguli diferite pentru organizarea alegerilor.

Alegătorii pot găsi informații despre subiecte precum: regulile de vot pentru zilele alegerilor, votul în străinătate, cum se votează prin corespondență sau despre regulile de vot cu urna specială. Platforma acoperă și etapele mai apropiate ale procesului electoral: care sunt atribuțiile instituțiilor relevante, cum se desfășoară și finanțează campania electorală, care sunt regulile de promovare pentru perioada dinaintea campaniei electorale, cum se pot face sesizări pentru încălcarea legislației sau despre cum se pot strânge semnăturile de susținere pentru fiecare dintre cele două tipuri de alegeri.

Pe platformă se regăsesc reguli de vot generale și specifice pentru fiecare tip de scrutin, întrebări frecvente, modele de cereri, date despre candidați (când vor fi disponibile), precum și multe alte informații necesare pentru exercitarea dreptului de vot. Toate acestea sunt prezentate într-o manieră accesibilă și concisă. Informațiile vor fi actualizate pe măsură ce apar alte norme legislative relevante pentru alegerile prezidențiale și parlamentare.

Platforma are și o componentă interactivă. EFOR va răspunde prin intermediul votcorect.ro tuturor întrebărilor, sesizărilor și nelămuririlor legate de alegeri. Totodată, organizația va acorda asistență și consiliere electorală alegătorilor cărora li se încalcă drepturile. În zilele alegerilor, platforma va fi completată de un call center pentru asistență electorală – 0800 460 002 pentru România și 0318.222.800 pentru străinătate.

La începutul lunii octombrie vom lansa și înscrierile pentru observatori electorali, alături de partenerii din Coaliția Vot Corect: Centrul pentru Resurse Civice / The Civic Resource Centre, CIVICA, CSD (Centrul pentru Studiul Democratiei), Rădăuțiul civic, Observatorul Electoral și Code for Romania.

În acest context, reamintim și faptul că membrii coaliției Vot Corect s-au pronunțat împotriva organizării alegerilor în trei weekenduri consecutive, notând că acest calendar este de natură să creeze confuzie în rândul electoratului, să îngreuneze organizarea procesului electoral, să ofere avantaje anumitor competitori și să reducă transparența și coerența acestuia, în mod nejustificat.



Citește și:

BEC, decizie privind votul cu urna specială la la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii